Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

4/4/2019

Manlleu recupera la figura del “sereno” incorporant 2 agents cívics que treballaran de nit

Les funcions principals d’aquests agents cívics seran les de vetllar pel compliment de l’ordenança de civisme i convivència: sorolls, horaris comercials, tinença d’animals domèstics, convivència veïnal i mediació ciutadana entre d’altres. Els agents treballaran des de les 7 de la tarda fins a les 3 de la matinada de dimarts a dijous i de les 8 del vespre a les 4 de la matinada els divendres i dissabtes.

Manlleu recupera la figura del “sereno” contractant dues persones que vetllaran pel compliment de l’ordenança de civisme i convivència, treballant conjuntament amb les àrees de Salut Pública, Policia Local, Medi Ambient, Serveis a les Persones, Serveis Territorials i Serveis Socials.

Aquests agents cívics, que s’incorporaran el dia 11 d’abril, tindran horari nocturn, de 7 de la tarda a 3 de la matinada els dimarts, dimecres i dijous i de 8 del vespre a 4 de la matinada els divendres i dissabtes. Paral·lelament a la contractació d’aquests agents i després de l’aprovació en el ple del passat mes de març d’una modificació de crèdit per fer front al pagament d’hores extres a Policia Local, es compta també amb una patrulla de reforç nocturn.

Algunes de les tasques que faran els agents cívics nocturn:

  • Vetllar pel bon ús dels contenidors per part de la ciutadania 
  • Compliment dels horaris comercials i control de venda ambulant
  • Detecció de desperfectes en el mobiliari urbà (enllumenat, bancs, papereres, contenidors, senyalitzacions, ...) i desperfectes urbanístics (socs, rajols en mal estat, ...) 
  • Vetllar per la bona tinença dels animals domèstics: detecció de situacions de maltractament, avisos als propietaris de gossos deslligats i/o sense morrió, promoure la recollida d’excrements facilitant material específic (bosses excrements i orins)
  • Alertar a la policia local del consum d’alcohol i drogues a la via pública, detectant zones de risc.
  • Vetllar pel descans veïnal
  • Visites a comunitats de veïns i veïnes on es donin problemes de convivència 
  • Detecció de plagues a la via pública (escarabats, rosegadors, insectes, gavians, coloms, gats, ...
  • Orientació i informació a la ciutadania referent a l’Ordenança de Convivència de l’Ajuntament de Manlleu, informació general a la ciutadania i recull de queixes i suggeriments de la ciutadania.

Els agents cívics rebran formació per part de les diferents àrees amb les que treballaran. Es portarà un un diari de camp on s’anotaran les rutes diàries que es complementarà amb un full d’incidències diari que es derivarà a les àrees o serveis municipals implicats.


Imatges relacionades

ajuntament_esq

Data de modificació: 04/04/2019 14:51:54

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter