Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

23/9/2016

26 de setembre, dia mundial de la anticoncepció

Manlleu des del 2013 ofereix tallers de planificació familiar per tal de promoure l’apoderament de la dona en temes d’educació sexual i familiar, seguint una de les recomanacions de la declaració de la Conferència Parlamentària Global sobre Població i Desenvolupament que fa referència a l’apoderament de dones i nenes.

El proper dilluns dia 26 de setembre és el dia mundial de la anticoncepció. Aquest dia neix per iniciativa de la Societat Espanyola de Contracepció, amb l’objectiu de difondre els diferents mètodes anticonceptius que avui dia es troben en el mercat per tal de poder disminuir els embarassos no planificats i les seves conseqüències, no només per la mare i la criatura, sinó també a la família i a la societat. 

L’educació sexual està actualment en l’ordre del dia de les agendes polítiques, ja que aquest 2016 tots els grups del Parlament es van adherir a la Declaració i Recomanacions adoptades en el marc de la Conferència Parlamentària Global sobre Població i Desenvolupament (GCPPD): Cap a la Cimera del G-7 del 2016 a Ise-Shima, celebrada  a Japó el passat 27 d’abril. Una de les recomanacions de la declaració de la Conferència Parlamentària Global sobre Població i Desenvolupament fa referència a l’apoderament de dones i nenes, i s’especifica que totes elles han de tenir accés a tots els serveis de salut reproductiva, inclosos la planificació familiar i els serveis d'informació per a joves, i que puguin decidir lliurement i responsablement sobre la salut i els drets sexuals i reproductius, a part de fomentar l'apoderament de les dones i les nenes i alhora protegir-ne i promoure’n els drets humans, inclòs el dret a l'educació, la salut i la seguretat.  

Manlleu també té aquest punt en la seva agenda política, i és per això que l’Ajuntament de Manlleu i el Centre d’Atenció Primària, des del 2013, porten a terme tallers de planificació familiar per tal de promoure aquest apoderament de la dona en temes d’educació sexual i familiar. 

El projecte en el que s’emmarquen aquests tallers pretén crear un espai formatiu i de trobada per a dones en edat de tenir fills i amb pocs recursos personals i socials, que promogui aprenentatges significatius i ajudi a prendre decisions conscients sobre la maternitat, la planificació familiar i la criança i educació dels fills i conèixer els diversos serveis municipals i comarcals relacionats. Aquesta formació s’estructura en un taller inicial de 9 sessions setmanals, anomenat “El nostre espai” i sessions mensuals de seguiment posteriorment. Les sessions són dinamitzades per una formadora amb el suport d’una mediadora lingüística i cultural. S’utilitza una metodologia participativa que parteix de les vivències de les pròpies participants. 

Aquest tallers, promoguts per l’Ajuntament de Manlleu i el Centre d’Atenció Primària i dirigits per l’Associació per la Recerca i Acció Social – Vincle, tenen com a objectiu promoure l’apoderament  de les dones en situació de vulnerabilitat social per tal que disposin de ple coneixement i llibertat per decidir sobre la seva maternitat i model de família en el context socioeconòmic on viuen. 

A dia d’avui han participat als tallers de planificació familiar 65 dones d’entre 20 i 49 anys, repartides amb 4 grups diferents. El proper mes d’octubre es començarà un nou taller amb una quinzena de participants. 

Per a més informació cal adreçar-se a l’àrea de Promoció Personal i Social de l’Ajuntament de Manlleu.


Imatges relacionades

160923 tallers_planif_familiar

Data de modificació: 23/09/2016 13:14:13

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter