Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

1/4/2019

Manlleu rep 1.350.000 euros per a la modernització del polígon

El PAE Manlleu inclou tot l’àmbit industrial continu ubicat al nord-est del nucli urbà. Incorpora els sectors d’activitat econòmica de La Coromina, la Font de Tarrés i el Verdaguer, amb una superfície global de 55,28 hectàrees.

La Diputació de Barcelona ha atorgat 15 milions d’euros a 27 municipis de la demarcació de Barcelona, dins del Pla de Modernització de Polígons. L’objectiu del Pla és millorar la qualitat dels polígons d’activitat econòmica (PAE) finançant inversions d’alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català. 

El Pla de Modernització de Polígons es concreta en dos tipus d’actuacions. D’una banda, els Plans Integrals, per a polígons que tenen més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o més de 1.000 treballadors i disposin d’un pla d’acció concret. I, de l’altra, els Projectes Específics: transformacions puntuals per a polígons de més de 5 hectàrees i més de 10 empreses o més de 100 treballadors. 

El PAE Manlleu inclou tot l’àmbit industrial continu ubicat al nord-est del nucli urbà. Incorpora els sectors d’activitat econòmica de La Coromina, la Font de Tarrés i el Verdaguer, amb una superfície global de 55,28 hectàrees, essent la principal zona industrial continua consolidada del nord de la comarca d’Osona. Dins del PAE hi ha 213 empreses localitzades al PAE Manlleu (108  a la Coromina, 26 a la Font de Tarrés i 79 al Verdaguer). En relació al nombre de treballadors n’hi ha 1.537 localitzats a empreses del PAE de Manlleu (643 a La Coromina,  712 al Verdaguer i 182 Font de Tarrés). 

Manlleu va presentar el seu projecte en la categoria de Plans Integrals. Dels 13 projectes que van presentar sol·licitud, 5 han rebut el suport de la Diputació de Barcelona: Terrassa, Montcada i Reixac, Manlleu, Vilafranca del Penedès i Palafolls. El cost total dels plans aprovats és de 10.141.403,85 euros, dels quals la Diputació ha atorgat  7.501.501,99 euros. 

Els àmbits d’actuació més sol·licitats pels ajuntaments, pel que fa a Plans Integrals, han estat els de mobilitat (inclòs al 100% dels projectes aprovats), xarxes d’energia (100%), xarxes de subministrament i evacuació d’aigües (60%), xarxes de telecomunicacions (40%), construcció, reforma o ampliació centres de serveis (40%), promoció (20%) i sistemes de seguretat anti-intrusió (20%). 

Pel que fa al projecte de Manlleu les gran línies d’acció seran: la renovació de part de la xarxa de l'aigua potable, la construcció del col·lector del Torrent del Perer entre els carrers Alp i Sogorb, la remodelació dels enllumenats públics, la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la millora del ferm de voreres i calçades, la implantació de la infraestructura de la fibra òptica i la senyalització horitzontal i vertical. 

Manlleu ha pogut optar al finançament de Plans Integrals perquè disposa, des de 2016, del Pla de dinamització dels Polígons d’Activitat Econòmica de Manlleu. El projecte presentat és el resultat d’un treball conjunt entre les àrees de Promoció Econòmica i Serveis Territorials de l’ajuntament.  Està previst que durant aquest any 2019 ja s’executin algunes de les actuacions incloses en el projecte.


Imatges relacionades

190401 polígons.jpg

Data de modificació: 01/04/2019 10:18:17

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter