Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

29/3/2019

L’Ajuntament de Manlleu publica la memòria de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica

La memòria recull les principals dades dels diversos serveis de l’Àrea durant el 2018. Aquest any s’ha apostat per un format més visual, amb un estil personalitzat i l’ús d’infografies per destacar els resultats


L’Ajuntament de Manlleu ha publicat la memòria de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica (ASPPE) 2018. Aquest document recull les principals activitats dels diferents serveis de l’Àrea durant l’any passat.

L’ASSPE reuneix els serveis de Cultura (que inclou la Biblioteca i el Museu del Ter), Esports, Joventut, Educació, Participació Ciutadana, Mitjans de comunicació i Promoció Econòmica. Aquesta és una eina de comunicació complementària a la informació diària que generen els serveis i permet fer un balanç de la feina desenvolupada durant l’any. Suposa, també, una eina de treball pel personal tècnic i polític de l’ajuntament per tal de prendre futures decisions.

Tenint en compte aquests dos objectius, la memòria d’enguany ha apostat per un format més visual i que prioritza els resultats per sobre de la descripció d’objectius. El fet de plasmar les dades en impactes, moltes vegades numèrics, permet combinar una mirada global de tota l’Àrea amb l’atenció específica a les dades de cada servei.

L’any passat es va fer un primer pas cap a aquest format, fent ús de la infografia per resumir algunes de les dades per poder comunicar-les a través dels mitjans digitals de l’Ajuntament. Aquest any s’ha anat més enllà i s’ha apostat per fer-la directament en aquest format. La responsable del disseny i la maquetació del document és Eva Font Morató, dissenyadora i il·lustradora de Manlleu, qui ha creat una imatge pròpia per definir cada servei i la mateixa àrea a partir d’icones personalitzades i un estil personal i atractiu.

L’àrea ha comptat durant el 2018 amb 6.499.701 euros de pressupost entre recursos propis, serveis prestats i subvencions. Un dels reptes d’aquest any ha estat el de treballar per projectes que desbordin les fronteres de cada servei. Així, s’han impulsat una desena de projectes innovadors i conjunts entre els diferents serveis, creant sinèrgies positives i més impacte en la ciutadania.

Una part important de la memòria està dedicada al Servei de Promoció Econòmica. Aquestes són algunes dades rellevants de l’OPE durant el 2018:

  • S’ha assessorat a 138 empreses i a 111 emprenedors/es i empreses en fase de consolidació.
  • 1.500 persones han participat en jornades i accions de sensibilització.
  • S’ha atès a més de 1.300 persones que cercaven feina i 386 persones han participat en accions formatives.
  • S’han comptabilitzat 51.000 visitants a fires i altres esdeveniments.
  • 255 persones van ser contractades per organitzacions empresarials.
  • Manlleu ha reduït en un 5,7% la seva taxa d’atur i s’ha incrementat la contractació en un 11,4%

La memòria de l’àrea 2018 es pot descarregar en PDF des del portal de transparència de Manlleu.

Podeu accedir-hi a través del següent enllaç:
http://transparencia.manlleu.cat/accio-de-govern/memories-anuals/memories-2018.htm

 

 

 


Imatges relacionades

Portada memòria ASPPE.jpg

Enllaços relacionats

Data de modificació: 29/03/2019 14:09:45

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter