Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

19/3/2019

El Projecte Aurora reactiva l’espai de l’escorxador de Manlleu amb el projecte ‘Open Your Mind’

Aquest espai també acull una acció formativa de l’OPE Manlleu a través del programa Treball als Barris


Aquest mes de març, el Projecte AURORA ha presentat el seu projecte Open Your Mind, un pla de formació dual per a joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur. El seu objectiu principal és el de millorar les competències professionals i personals de les persones que hi participen. 

El projecte reparació de bicis, amb la cooperativa de mobilitat sostenible Biciclot; es desenvolupa en un taller habilitat a l’antic espai de l’escorxador de Manlleu. Un dels objectius del projecte és el de reactivar aquest espai com a taller de creació i turisme sostenible. En la mateixa línia, des de l’OPE Manlleu també s’està fent una acció formativa en aquest taller a través del programa Treball als Barris. Nou persones participen al curs Operari/ària de manteniment d'edificis, espais i altres elements, de 200 hores de durada. Les formacions que es donen dins d’aquest programa són reparació de bicis, amb la cooperativa de mobilitat sostenible Biciclot, instal·lacions elèctriques, pintura, jardineria i prevenció de riscos laborals. 

La iniciativa Open Your Mind combina actuacions d’Orientació laboral, Aprenentatge de la llengua anglesa, Formació de manteniment de vehicles lleugers, cicloturisme i creació personal a través del reciclatge i Mobilitat internacional amb un viatge a Copenhagen per conèixer experiències d’empreses socials. 

Projecte AURORA té per objectiu promoure la inclusió social i fomentar la ocupació juvenil a través de cursos de formació i activitats basades en l’educació no formal, programes de voluntariat i pràctiques laborals a través de projectes socials. La iniciativa Open your Mind  compta amb la col·laboració de Biciclot, la Universitat de Vic, l’Ajuntament de Manlleu i l’empresa Christiania Bikes de Copenhagen. El programa està finançat per Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa d’Iniciativa d’Ocupació juvenil de la Unió Europea del Fons Social Europeu.


Imatges relacionades

aurora.jpg

Data de modificació: 19/03/2019 16:36:05

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter