Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

19/3/2019

Més de 1200 joves participen a les jornades Càpsula

Els dies 13,14 i 15 de març va tenir lloc la cinquena edició de Càpsula, les jornades d’orientació acadèmica i professional liderades pel Consell Comarcal d’Osona, les regidories de Joventut dels ajuntaments i altres ens de la comarca.

Aquesta edició va acollir a un total de 1230 alumnes de quart d’ESO de 24 centres d’Educació Secundària Obligatòria de la comarca. De Manlleu hi van anar-hi els alumnes de l’Institut del Ter, de l’Institut Antoni Pous i Argila i de l’Escola Casals Gràcia, i hi van participar 138 alumnes.

Com en altres edicions, Càpsula va seguir amb una mostra de l’oferta formativa post obligatòria de la comarca. L’estructura estava organitzada amb sessions sobre els Programes de Formació i Inserció (PFI), a la qual hi va participar el PFI de Manlleu explicant el curs d’Auxiliar de pastisseria i fleca i Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració. Paral·lelament hi havia xerrades informatives dels cicles formatius de grau mitjà de la comarca. En aquest apartat hi van col·laborar l’Institut Antoni Pous, amb el cicle formatiu d’Atenció a les persones en situació de dependència i la Salle de Manlleu, amb els cicles formatius de Gestió administrativa, Mecanització, Tècnic en sistemes microinformàtics i xarxes i Instal·lacions elèctriques i automàtiques. També hi van haver xerrades transversals d’autoconeixement i motivació i xerrades relacionades amb el treball de recerca.

Algunes sessions es van fer a l’Edifici del Sucre i d’altres van entomar un format més pràctic i es van fer al Recinte Firal, on hi havia estands per cada un dels cicles formatius amb un format vivencial de demostracions i experimentació. El principal objectiu va ser transmetre que, en el procés d’orientació, l’alumnat no només ha de conèixer l’oferta formativa que hi ha, sinó que també és important reflexionar sobre què els agrada, què els motiva,  què saben fer i què volen pel seu futur. Per això es varen fer sessions al voltant del coneixement de les competències, de l’autoconeixement i del procés de presa de decisions.

Els centres de la comarca que van participar a les xerrades de Càpsula van ser: La Salle, l’Institut Antoni Pous i Argila, l’Escola d’Art i Superior de Disseny, l’Escorial, l’Institut Jaume Callís, l’Institut de Vic, l’Institut Cirviànum, l’Escola de Formació Professional Quintanes, l’Escola d’Hostaleria d’Osona i Teknos.


Imatges relacionades

Càpsula 1
càpsula 5
Càpsula 6

Data de modificació: 19/03/2019 14:02:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter