Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/3/2019

Nou establiments de Manlleu es “certifiquen” com a Establiments de Servei Responsable

En el marc del Pla de Prevenció de Drogodependències, Pla ATERRA, s’ha fet el reconeixement de Servei responsable i de qualitat a aquells locals del municipi que han participat en activitats de dispensació d'alcohol responsable i que compten amb una sèrie de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat.

L'Ajuntament de Manlleu en el marc del Pla de Prevenció de Drogodependències, Pla ATERRA 2017-2020 ha realitzat el reconeixement de Servei responsable i de qualitat a aquells locals del municipi que han participat en activitats dispensació d'alcohol responsable i que compten amb una sèrie de recursos i serveis relacionats amb la salut , el benestar i la qualitat. Aquests serveis estan orientats a reduir determinats riscos associats al consum d'alcohol i afavorir el benestar dels clients.

El programa “Servei Responsable” ha consistit, entre d’altres activitats, en dos tallers formatius adreçats als professionals de la restauració i oci nocturn conduits per l’empresa ABD, Associació Benestar i Desenvolupament.  

En el primer taller sobre dispensació responsable es va treballar:  

  • Contextualització dels espais de música i ball a la societat actual, particularitats i vies d'intervenció en prevenció
  • Estratègies de prevenció de conductes violentes
  • Informació i reducció de riscos en el consum de drogues
  • Primers auxilis bàsics
  • Perspectiva de gènere i oci nocturn

En el segon dels tallers sobre dispensació responsable els temes treballats van ser:

  • Pautes de dispensació responsable d'alcohol
  • Pautes generals d'actuació
  • Pautes d’utilització d’un etilòmetre. L’etilòmetre, aspectes pràctics. Com donar el resultat en funció del sexe, edat, ús d'altres drogues, ús de vehicles.

Els tallers s’han realitzat els dies 20 i 26 de febrer a l’Aula del Mercat Municipal de Manlleu i varen comptar amb la participació de 13 persones de 9 establiments diferents.

Els establiments adherits al programa han rebut una placa distintiva per donar visibilitat en el seu local de l’adhesió al programa, així com un obsequi per als seus clients amb l’eslògan BeuB.


Imatges relacionades

190311 consum_responsable.jpg

Data de modificació: 13/03/2019 12:38:39

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter