Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/3/2019

Recital de poesia: “Els poetes i les sardanes” a la Biblioteca Municipal de Manlleu

El proper divendres 15 de març de 2019, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA acull el recital de poesia: “Els poetes i les sardanes” organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca dins els actes de celebració dels seus 90 anys. En el marc de l’acte, l’Agrupació farà cessió del seu fons de partitures de sardanes a la Biblioteca.

L’acte, que tindrà lloc el divendres 15 de març de 2019, a les 19.30 h, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, constarà d’un recital de poemes de sardanes a càrrec del grup Rapsodes de la Vall del Ges acompanyats per Josep Antoni Sànchez, tenora de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L’Agrupació Sardanista organitzarà durant tot aquest any diversos actes commemoratius del seu aniversari, diversificant les temàtiques i els llocs on se celebren. En aquesta ocasió s’ha volgut fer esment especial als poemes de sardanes d’autors ben coneguts.

En aquest acte, l’Agrupació farà cessió de les partitures de sardanes que posseeix l’entitat a la Biblioteca. Farà la recepció del fons l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, en nom de l’Ajuntament de Manlleu. Es tracta d’un fons d’unes 250 partitures, moltes d’elles dedicades a Manlleu, o d’autors manlleuencs com Jaume Pons, Joan Viladomat, Antoni Font, Jaume Collell, Rafael Ramírez, Antoni Gonfaus, Joan Martínez, Rosa Mari Ramírez, etc. És un fons molt important que completarà l’arxiu de partitures locals de la Biblioteca. A partir d’aquest moment aquestes partitures estaran obertes a la consulta pública. Més endavant, la Biblioteca les catalogarà i estudiarà la viabilitat de digitalitzar-les. Serà doncs, un pas més en la conservació i divulgació del patrimoni musical de Manlleu.


Imatges relacionades

190311 Cartell Els poetes i les sardanes.jpg

Data de modificació: 13/03/2019 12:25:30

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter