INICI / TEMES / Informació / Notícies

A Manlleu hi ha instal·lats un total de 21 punts de recollida de roba gestionats per l'Associació Tapís.

 

Gràcies a l'acord firmat entre l'Ajuntament de Manlleu i l'Associació Tapís s'ha pogut donar una segona vida als 103.238 kg de roba recollits. Tapís fomenta la realització de tallers d'aprofitament de roba, fa xerrades per sensibilitzar i treballa per obrir nous punts de venda per atorgar una segona oportunitat a la roba i generar llocs de treball. Amb la gestió i les tasques de recollida, reaprofitament i reciclatge de la roba de la recollida tèxtil de Manlleu s’ha ocupat a 9 persones amb dificultats d’inserció sociolaboral.

Es calcula que la població catalana genera un total de 21,3 kg/hab./any de residus tèxtils, dels quals només se'n recullen un 11% (corresponent a 2,35 kg/hab./any). És important doncs fer pedagogia a la ciutadania sobre l’impacte social i ambiental dels tèxtils, fomentant el consum conscient i la seva circularitat.

Agraïm la col·laboració de la ciutadania de Manlleu, aquests més de 103.00 kg de roba recollida són fruit de la seva bona participació al model de recollida actual.

240206Manlleu recull mes de 103kg de roba en els 21 punts de recollida.png

Comparteix