INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’Ajuntament de Manlleu va entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Interculturals l’any passat i en el marc d’aquesta xarxa treballa també projectes conjunts amb la resta de municipis en l’àmbit dels Antirumors.

El proper dia 12 d’octubre a la tarda, arribaran a Manlleu joves de Castelló de la Plana, Fuenlabrada, Getxo, Cartagena, Bilbao, Sabadell i Tenerife que juntament amb el grup de joves agents Antirumors de Manlleu, participaran d’aquesta cimera durant 3 dies.

La Cimera Juvenil Antirumors és un espai de trobada, formació i convivència dirigit a joves d’entre 14 i 20 anys, amb una vinculació a nivell local a l’estratègia Antirumors dels diferents municipis participants. 

La cimera que acollirà Manlleu els propers dies és la 7a que es realitza i és un esdeveniment itinerant que en cada edició ses celebra en una de les ciutats membres de la xarxa Antirumors. 

Les cimeres sempre comparteixen objectius, els més destacables: 

  • Enfortir el vincle entre persones joves amb inquietuds socials
  • Fomentar l’apoderament de joves agents Antirumors
  • Compartir experiències i casos d’èxit
  • Dissenyar i crear noves eines i processos per combatre i desmuntar estereotips i prejudicis. 

 

La trobada començarà el dijous, 12 d’octubre, a les 19.30h, als Jardins de Can Puget. Allà els i les joves participants i els seus monitors realitzaran una dinàmica de presentació i tot seguit soparan al mateix espai. 

Les activitats centrals seran el dies 13 i 14 d’octubre, el divendres i dissabte. El divendres es treballà tot el dia al Casal Cívic i el dissabte, al matí al Museu del Ter i a la tarda al centre de Manlleu. Ja abans de la cimera, els grups de joves Antirumors de les ciutats participants han estat treballant conjuntament, i a distància, en la realització d’una gimcana inspirada en un dels material editats per la RECI (Xarxa de Ciutats Interculturals), Un viaje necesario *. Al llarg dels dos dies els participants treballaran en el muntatge i desenvolupament d’aquest joc en viu (gimcana) pel centre de Manlleu. El divendres i dissabte al matí posaran en comú les diferents proves que cada municipi ha dissenyat i treballaran per veure com les poden “treure” al carrer i donar-li forma. El dissabte a la tarda, realitzaran la gimcana pels diferents espais de Manlleu que hagin escollit. El requisit imprescindible d’aquest joc és que sigui replicable a la resta de ciutats i que cada grup d’agents Antirumors pugui desenvolupar-lo després al seu municipi. 

El diumenge al matí, 15 d’octubre, de 10 a 11.30 h., es faran les conclusions i la cloenda de la cimera al Molí de la Riera (Sant Pere de Torelló), lloc on dormiran les persones participants a la cimera, tant joves com monitors i monitores. A la cloenda d’aquesta Cimera Juvenil Antirumors hi assistirà Toni Poyato, regidor de Serveis a les Persones i Ciutadania. 

*  https://www.ciudadesinterculturales.com/unviajenecesario/

230818 cartel_cumbre_antirumores.png

Comparteix