INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’equip de govern actual ha detectat una sèrie de pràctiques irregulars en el procés d'empadronament al municipi de Manlleu. Hem tingut coneixement que de forma fraudulenta i, en determinats casos amb ànim d' enriquiment i a canvi d'un preu, determinades persones han facilitat l'empadronament en domicilis de la seva propietat a persones, moltes d'elles en situació vulnerable, que no resideixen en els esmentats domicilis. En aquests domicilis s'ha detectat un sobre empadronament fictici que no és tolerable. El govern municipal no pot mirar cap a una altra banda i ha de donar compliment a la seva obligació de garantir que el padró sigui un reflex de la realitat. Per tot això: 

  • L'Ajuntament de Manlleu iniciarà una campanya de revisió d' empadronament en els immobles on es detectin aquestes circumstàncies de sobre empadronament, amb l' obertura dels corresponents expedients de regularització. 
  • L'Ajuntament de Manlleu procedirà a denunciar, personant-se a la causa com acusació particular, a les persones que realitzin conductes delictives d' autorització d'empadronament fraudulent amb ànim de lucre. 

El setembre de 2022, la Policia Local de Manlleu ja va detenir a una persona per un presumpte delicte de falsificació de document públic i un presumpte delicte contra els ciutadans estrangers. Havia empadronat 12 persones, en 2 mesos, al seu domicili. L'equip de govern està decidit a erradicar aquests tipus de conductes que perjudiquen la convivència, malbaraten recursos i malmeten el bon nom del nostre municipi.

App ManlleuMòbil

Comparteix