INICI / TEMES / Informació / Notícies

L'Ajuntament de Manlleu fa una crida per buscar persones que vulguin formar part com a voluntàries i mentores en diversos projectes

Manlleu compta amb diversos programes on es busca la participació ciutadana per formar-ne part a través del voluntariat. Es busquen persones que vulguin dedicar unes hores a l'acompanyament a altres persones de diversos perfils i amb diferents interessos:

 

Mentoria Participativa en la recerca de feina

L'Oficina de Promoció Econòmica (OPE) inicia la tercera edició del programa Mentoria participativa en la recerca de feina, un projecte on persones que tenen temps i motivació acompanyen persones en el seu procés de recerca de feina i consolidació del seu lloc de treball. La persona en cerca de feina compta, d'una banda, amb el suport del personal tècnic de l'OPE Feina. De l'altra, també disposa d'una persona mentora qui, de forma voluntària, i com a participant del programa Temps x Temps, s'interessa per la seva situació personal i professional i l'acompanya en les seves necessitats i inquietuds. Les trobades són setmanals, i totalment personalitzades segons les necessitats de la persona en cerca de feina.

Les persones interessades a participar en la nova convocatòria del projecte poden adreçar-se a l'OPE: opefeina@manlleu.cat 93 851 50 22.

 

Programa LECXIT

El programa LECXIT, promogut per la Fundació Bofill, té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de 4t, 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat.

En l’actualitat, el programa compta amb una xarxa de quasi 300 espais LECXIT a 150 municipis on més de 1.900 persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per a fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.

Després de més de 10 anys de trajectòria, al gener de 2023 LECXIT inicia un nou repte: l’avaluació d’impacte del programa a través de la incorporació de 500 nous infants participants de tot Catalunya. És per això que el programa busca 500 persones voluntàries, set a Manlleu, compromeses amb la lectura, que de gener a maig vulguin dedicar una hora setmanal a un infant.

La participació al programa requereix d’un compromís de realitzar el voluntariat una tarda a la setmana durant 20 setmanes, de gener a maig de 2023, i aportar el certificat negatiu d’antecedents sexuals. Totes les persones voluntàries realitzaran una formació (presencial o virtual) abans de l’inici de l’activitat. A més, comptaran amb l’acompanyament i assessorament per part d’un equip de professionals, una assegurança que cobreix l’activitat, i un certificat de participació en finalitzar el curs.

Les persones interessades poden inscriure's a través del següent formulari: Vull ser voluntari/a - Lecxit

 

Projecte enTàndem

Des del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Manlleu s’inicia la segona edició del projecte enTàndem, un projecte de mentoria social i educativa de l’AFEV, una entitat sense ànim de lucre que planteja un moviment d’educació no formal i amb l’objectiu de fer una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat. Aquesta mentoria consisteix en què una persona voluntària fa de referent a un/a adolescent en situació de dificultat personal o social. Es treballa per estimular l’autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per a l’estudi. 

Es busquen persones de 18 a 35 anys obertes a conèixer, aprendre, adaptar-se i créixer com a persones i com a referents d’un estudiant de secundària. 

A Catalunya el 17% dels joves entre 18 i 24 anys no estudia més enllà de l’ESO; mentre que la mitjana europea se situa al 10% (taxa d'Abandonament Escolar Prematur). És per això que busquem persones amb ganes d'acompanyar nois i noies de la nostra població, així com les seves famílies i comunitats veïnals. 

Les persones interessades en conèixer el projecte poden contactar amb el servei d'Educació de l'Ajuntament de Manlleu: educacio@manlleu.cat | 93 851 50 22

Cartell MOB Manlleu (quadrat).jpg

Imatges relacionades

  • Cartell MOB MANLLEU PMOE.jpg
  • Cartell de difusió LECXIT.jpg

Comparteix