Amb la incorporació del GREIP es vol donar resposta a la demanda ciutadana de tenir més presència policial al carrer fent de nou una aposta per la policia de proximitat.

Tenir una ciutat més segura i amable per a tothom és una de les línies estratègiques en que l’Ajuntament de Manlleu treballa des de fa temps. En aquest sentit, la Policia Local està fent  una aposta per a la implantació d’un nou model de policia de proximitat. Els objectius d’aquest nou model són: prestar un millor servei a la ciutadania, augmentar la presència policial al carrer i  fomentar el civisme i la convivència a la ciutat per tal  de revertir la percepció d’inseguretat. En el marc del pla d’accions que s’està duent a terme per assolir-ho es posa en marxa el GREIP, Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat.

Què és el GREIP? És una nova unitat de la Policia Local de Manlleu, formada per 8 agents, que té com a objectiu principal la presència de policia especialitzada en llocs on es necessària una major presència d’efectius. Aquesta unitat farà una tasca preventiva que vol mantenir l’ordre en moments puntuals del dia, en espais on els incidents son més habituals. Els agents que formen part del GREIP tenen vehicles i uniformes diferenciats de la resta del cos i sempre treballaran en torn de tarda-nit.

Amb la incorporació d’aquesta unitat, a la que s’adscriu la unitat K9 (canina), es vol donar resposta a una demanda ciutadana, l’augmentar la presència policial preventiva en espais on es percep una major inseguretat.

Les funcions principals d'aquesta nova unitat seran la prevenció i intervenció davant de fets delicitius, l'actuació en situacions que puguin alterar la seguretat ciutadana, la resolució de problemes de seguretat i convivència o el patrullatge en zones de vianants i eixos comercials entre d'altres. 

Els membres que formen el GREIP han portat a terme una formació especial amb la Unitat de Reforç d’Emergències i Proximitat de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

221220 GREIP_ grup.jpg

Imatges relacionades

  • 221220 GREIP_ regidor.jpg
  • 221220 GREIP_ esquena.jpg

Comparteix