El dimecres 14 de desembre a 2/4 de 6 de la tarda, la sala de sessions de l’Ajuntament de Manlleu acollirà el petit acte d’entrega de la placa commemorativa de La Paraula del Poble. A Manlleu la paraula escollida pel municipi ha sigut ‘Devesa’

Durant els propers mesos alguns municipis d’Osona i el Lluçanès rebran la placa commemorativa amb la paraula i la definició escollida.
En el marc del cinquantè aniversari d'Òmnium Cultural Osona-Lluçanès l'entitat va posar en marxa el projecte La Paraula del Poble, una iniciativa que engloba totes les poblacions d'Osona i Lluçanès i que convida a escollir la paraula més identificativa de cada municipi a través de diferents processos participatius. L’objectiu, a banda d’escollir una paraula, és el d'incrementar la relació intergeneracional i, al mateix temps, afavorir el sentiment de pertinença al poble a través de la riquesa lingüística de cada indret.
Ara, pràcticament un any després de l'inici del projecte, alguns municipis comencen el procés de tancament i la fase de plasmació en el qual la paraula escollida s’aprovarà al ple municipal i, finalment, aquesta es visualitzarà en una placa que s’instal·larà a la via pública.
El dimecres 14 de desembre a 2/4 de 6 de la tarda, la sala de sessions de l’Ajuntament de Manlleu acollirà el petit acte d’entrega de la placa commemorativa de La Paraula del Poble. En aquest cas, la paraula escollida pel municipi ha sigut ‘Devesa’ (tros de terra prop del riu amb arbres i vegetació natural, sovint destinada al pasturatge). A més de la paraula guanyadora, els manlleuencs i manlleuenques també van repartir els seus vots entre altres paraules com ara esqueis, canal, eixavuiro, emprenedoria, manlleueja, boira, serpent o Ter.
La placa s’instal·larà a la zona del passeig del Ter, a l’entorn del paratge natural de la Devesa, donant així per tancat el projecte a la ciutat de Manlleu.

221213 paraula_poble.jpg

Comparteix