INICI / TEMES / Informació / Notícies

Els actes centrals es van celebrar el 24 de novembre a la plaça Fra Bernadí on es va fer la lectura del manifest del 25N i una gimcana sobre la violència de gènere.

Enguany, dins dels actes de commemoració del 25N a Manlleu, la tarda del 24 de novembre, l'alumnat d’Integració Social i d’educació infantil de l’IES Antoni Pous i Argila i l’alumnat de l’Escamot Lila del Col·legi la Salle i Territori Jove van dinamitzar una sèrie d'activitats per a la sensibilibilització i conscienciació de la importància de la lluita per l'erradicació de les violències masclistes. Més de 70 alumnes varen organitzar una gimcana amb temàtica sobre violència de gènere que va tenir bona acollida entre el públic assistent. Com a cloenda de l'acte es varen sortejar un lots de regal entre les persones participants.
Els i les alumnes van presentar també una performance que va consistir en una teatralització de diferents esquetxos al voltant d'escenes quotidianes on hi trobem la violència masclista, els micro-masclismes i fins i tot  l'assassinat de dones. Tot seguit es va fer la lectura d’un manifest contra la violència vers les dones.
Durant tota la tarda, a través del SIAD hi va a ver presència d'un Punt Lila on es podia rebre informació sobre la temàtica, es feia difusió de material i es demanava a les persones que s'acostaven al punt, plasmar en un taulell participatiu, plantant gomets, si havien sofert conductes abusives de violència, les havien detectat o vist. Al final de la tarda, el panell era tot ple de gomets, senyal de la presència encara molt habitual d’aquest fet en el nostre dia a dia.

Gràcies a totes aquelles persones i entitats que feu possible la commemoració del 25N a Manlleu!

 

221201 25N gimcana.jpg

Imatges relacionades

  • 221201 25N gimcana1.jpg
  • 221201 25N punt_lila.jpg

Comparteix