INICI / TEMES / Informació / Notícies

La urbanització del Fugurull, el segon pont o la ordenació i creació de la ronda nord est que ha d’unir polígons amb la carretera de La Miranda són alguns dels punts destacats.

El ple d’ahir, 16 de novembre, va entrar per urgència un nou punt a l’ordre del dia, l’aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El punt es va aprovar amb 18 vots favorables i 3 en contra, els dels regidors de la CUP. Si tot avança com està previst, l’1 de març de 2023 s’hauria de tenir l’aprovació definitiva. 

El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut destacava que “estem contents, hem obtingut un consens molt ampli, 18 de 21, fruit d’un treball conjunt amb els grups que han volgut ser-hi i que han treballat conjuntament amb nosaltres en positiu”. 

En la suspensió de l’anterior POUM (2015) hi va tenir molt a veure els temes d’inundabilitat, i al llarg d’aquests anys hi ha hagut canvis de normatives i de criteris que han afectat de ple en la redacció d’aquest pla d’ordenació urbanística. El fet de que el riu Ter passi molt proper a la zona urbana de Manlleu defineix i marca totalment les accions urbanístiques. 

Destacar d’aquest POUM, que en breu es podrà consultar a la web www.manlleu.cat , alguns eixos:

  • La urbanització del Fugurull: Queda dibuixada en una “pastilla” de 73.000m2 incloent vials, zones verdes i equipaments. La Generalitat ha limitat l’extensió de sòl urbanitzable d’aquesta zona que ha de permetre a Manlleu espai per a habitatges unifamiliars, demanada que ara no es podia satisfer. 
  • El segon pont: El POUM dibuixa el segon pont de Manlleu entre la zona del Fugurull i el carrer Serra Sió. Passaria elevat per davant del pavelló fins a enllaçar amb el carrer Serra Sió, en el que ja s’ha previst una ampliació. La construcció d’aquest segon pont obriria també la porta a que el passeig de Sant Joan es pogués convertir en un “passeig” real. 
  • El sòl industrial: El nou POUM dibuixa el polígon del Verdaguer com una sola pastilla, no partit en dues parts com estava abans. L’enllaç de la ronda nord-est amb la carretera de La Miranda permetrà pacificar el trànsit a les artèries actuals de la ciutat, avinguda de Roma i passeig de Sant Joan.
  • S’ordena també la parcel·la de General Cable, que consta com a pastilla única però té oberta la possibilitat de fragmentar per acollir diferents indústries, fent les cessions que pertoquin. 
  • Cementiri: El cementiri actual per met un marge de creixement per poder acollir una zona de columbari, espai exclusivament dissenyat per custodiar les urnes funeràries amb les cendres dels difunts. Quan s’hagi de construir un nou cementiri caldrà fer un procés participatiu, però de moment, per seguretat jurídica es manté el cementiri actual.

 

221118 poum.jpg

Comparteix