INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’1 de novembre comença el porta a porta a Manlleu. Així, la capital del Ter es convertirà en la ciutat més gran d’Osona en implementar aquest nou sistema de recollida de residus.
El canvi de model de recollida està inclòs dins la campanya Sobren Motius, orientada a desenvolupar un Manlleu més sostenible per complir amb els ODS de les Nacions Unides i els objectius de l’Agenda 2030.

 

Manlleu és una de les ciutats de Catalunya que més recicla. Segons paraules de l’alcalde de Manlleu, Alex Garrido, “actualment l’índex de recollida de les fraccions ordinàries a la ciutat és del 53%”. Aquestes dades situen Manlleu com una de les ciutats de Catalunya que més recicla ja que la mitjana a Catalunya és del 30 %.

Tot i aquests bons resultats, també destaca que l’índex de recollida de la fracció orgànica, que és del 19,9 %. Les dades evidencien l’enorme marge de millora respecte l’objectiu que té el consistori de superar el 35 % i complir amb les directives europees, estatals i nacionals.

Un dels objectius que el consistori pretén aconseguir amb el nou servei de recollida és la implantació d’un sistema de pagament per generació que “beneficiarà a totes aquelles persones que actualment ja separen correctament, ja que, qui més recicli, menys pagui”.

“Les xerrades informatives han estat un èxit de participació”. Per la seva part, Maite Anglada, regidora de Medi Ambient i Pagesia de l’Ajuntament de Manlleu, després de recordar que abans de l’estiu ja es va implantar el porta a porta comercial, ha informat de les accions que han encetat la campanya informativa del porta a porta domèstic. “A finals de setembre vam iniciar la campanya informativa amb l’activació de la web de residus (manlleu.cat/residus) i la bustiada informativa a tots els domicilis de la ciutat”.

La regidora destaca l’èxit de les xerrades informatives, que s’han dut a terme del 3 al 7 d’octubre: “han estat un èxit de participació i han servit perquè totes les persones poguessin fer les seves consultes sobre el nou model, més de 2.500 persones han assistit a les xerrades”.

 

Del 10 al 29 d’octubre es farà el repartiment de kits a la ciutadania.

El següent pas és que fins el 29 d’octubre la ciutadania de Manlleu haurà de passar pel punt de repartiment per recollir el seu kit. La regidora ha recordat que a la carta entregada a cada habitatge s’hi indica la setmana assignada per a fer la recollida. A més, també hi ha la butlleta que caldrà portar emplenada correctament.  

 

Sistema de recollida amb aplicació ciutadana.

El nou servei també preveu una aplicació ciutadana perquè les persones puguin consultar el calendari diari, la seva participació en temps real i rebre avisos i notificacions relacionades amb el servei. En podran fer ús, una vegada recollit el kit, a sobrenmotius.wcity.app

Recordar també que Manlleu disposa de l’Oficina del Porta a Porta, activa des d’abans de l’estiu, ubicada al carrer Torelló, 41. T. 900 500 578 / portaporta@manlleu.cat

 

Per a més informació sobre el nou servei de recollida de residus: https://manlleu.cat/residus

221018 recollida_kits_pap.jpg

Comparteix