INICI / TEMES / Informació / Notícies

S’ha batejat en honor de qui va ser gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu (FHSJM), alcalde d’aquesta ciutat i, per sobre de tot, un exemple de compromís cívic i de dedicació als altres.

Ahir es va fer visible la placa que, en endavant, donarà el nom de ‘Joaquim Vivas i Llorens’ a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. 

Un acte senzill però emotiu en el qual van participar l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, així com Jaume Castellano, en representació de la direcció del Consorci Hospitalari de Vic, els membres del Patronat de la FHSJM i els responsables i diversos professionals de l’hospital i la residència. Al seu costat, també van ser-hi els familiars de qui, durant molts anys, va ser gerent de la FHSJM. 

Segons el batlle manlleuenc, qui a més presideix el Patronat de la FHSJM, la figura de Joaquim Vivas mereix el reconeixement rebut “per tot el que va fer per l’Hospital de Manlleu i per tots els valors que demostrava en el seu dia a dia i que l’han fet sempre una persona molt estimada a la ciutat”. Per la seva part, Jaume Castellano va valorar l’orgull d’haver agafat el seu relleu en la gerència de la Fundació i va posar en valor “la vocació que va acompanyar Vivas al llarg de la seva vida, amb una manera de ser que volem que ens acompanyi sempre en l’atenció sanitària i social”. “En un moment com l’actual, en què estem reformulant l’Atenció Intermèdia i la Dependència a Osona, que el seu nom estigui en un espai compartit de l’Hospital i la Residència Aura ens recordarà què fem i perquè ho fem”, afirmava Castellano. 

Joaquim Vivas i Llorens va ser una persona enormement compromesa amb aquesta ciutat i amb el teixit social de la comarca. A més de la seva implicació a l’Hospital i com a alcalde de Manlleu (1999-2003), va formar part de nombroses institucions i iniciatives de voluntariat: va ser president de Creu Roja d'Osona, va col·laborar amb Càritas i amb el Rebost Solidari de Vic i va ser membre fundador d'Osonament i de l'Associació Sant Tomàs. 

Vivas va morir el maig del 2019, a l'edat de 84 anys. Mig any després de la seva mort, se li va organitzar un gran homenatge en aquesta mateixa sala de l’Hospital que ara durà el seu nom, i, el juliol del 2021, l’Ajuntament de Manlleu va aprovar batejar amb el seu nom el vial que baixa de l'Hospital fins a la carretera d'Olot.

221002 HSJM-Placa-Joaquim-Vivas-parlaments.jpg

Imatges relacionades

  • 221002 HSJM-Placa-Joaquim-Vivas-familiars.jpg
  • 221002 HSJM-Placa-Joaquim-Vivas---Ester-Vivas.jpg

Comparteix