INICI / TEMES / Informació / Notícies

En el marc d’aquesta Setmana s’ha organitzat la II Cursa de Transports d’Osona, la bicicletada familiar i l’impuls del bicibús escolar.

Manlleu se suma, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre. L’objectiu de la Setmana és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visibilitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema Combina i mou-te’, en aquesta edició es vol posar el focus en la intermodalitat, sensibilitzar la ciutadania sobre l'impacte ambiental del transport, informar de les diferents modalitats, impulsar l’ús de mitjans de transport sostenibles, potenciar que la ciutadania es retrobi amb la ciutat i reflexionar sobre l'efecte de l’ús excessiu del transport motoritzat en la nostra salut.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2022, a Manlleu s’han organitzat aquestes activitats:

 

  • II Cursa de Transports d’Osona, 22 setembre

Cinc entitats que promouen la mobilitat Sostenible organitzen una cursa el 22 de setembre per comparar els mitjans de transport entre Torelló i Manlleu. Aquestes entitats són Osona amb Bici, Pqnoensfotineltren, Associació Promoció del Transport Públic (PTP), Som Mobilitat i Usuaris de l’e12. La sortida és a les 8:30h a la Plaça de l’Estació de Torelló i l’arribada, cap a les 9.30h a la Plaça Fra Bernadí. L’any 2021 es va fer la I Cursa de Transports d’Osona i, vista la bona rebuda que va tenir, aquest any es tornarà a fer, però amb un recorregut diferent.

 

  • Bicicletada Familiar, 2 octubre

El proper diumenge, 2 d’octubre, hi haurà la bicicletada familiar de Manlleu, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament i Xarxampa. Es farà un recorregut de 4km, sortint a les 10h davant del Museu del Ter i fins als horts de la platja del Dolcet (ruta pel Passeig del Ter). A les 11h, a la plaça Fra Bernadí hi haurà esmorzar en el marc de la Fira Gastronòmica Porc i Cervesa. Per seguretat cal portar casc i cadenat.

 

  • Impuls del bicibús

Arriba el bicibús a les escoles de Manlleu! Arrenca a l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Casals-Gràcia i l’Escola Quatre Vents, amb el suport i acompanyament de l’Ajuntament de Manlleu i l’Associació Canvis en Cadena.

Un Bicibús és un grup d’infants que es mouen amb bicicleta per anar a l’escola acompanyats de persones adultes. De la mateixa manera que un autobús, disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas. El bicibús permet: millorar l’autonomia dels infants, afavorir la mobilitat amb bicicleta i promoure hàbits saludables. És un projecte comunitari i col·laboratiu que implica tota la comunitat educativa.

 

Aquestes activitats s’emmarquen dins l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, contribuint en l’assoliment de l’ODS 3 “Salut i Benestar”, l’ODS 11 “Ciutats i Comunitats Sostenibles”, l’ODS 13 “Acció Climàtica” i l’ODS 17 “Aliança pels Objectius”.

FBK-1200x900.png

Imatges relacionades

  • Cursa Transports Osona.jpg
  • Cartell Setmana Mobilitat.png

Documentació adjunta

Comparteix