INICI / TEMES / Informació / Notícies

Avui hi ha poc més de 5.000 unitats de sang en reserva, que permetran cobrir les necessitats dels propers 5 dies. El dissabte, 24 de setembre, a Can Puget es farà una nova campanya de donació de sang.
Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys que es trobi bé de salut i pesi més de 50 quilos.

Manlleu acull una nova campanya especial de donació de sang a Can Puget el dissabte 24 de setembre en horari  de 10 a 14 h. i de 17 a 21 h.  

Fins el mes d’agost s’han aconseguit 290 donacions que han ajudat a mantenir les reserves de sang de Catalunya. Avui hi ha poc més de 5.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra lleugerament per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats.

 

Qui pot donar sang?

De forma general pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament al web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

 

Donació de medul·la òssia

En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.

En el mateix moment que fan la donació de sang, traure’m un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, el trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.

220914 dona_sang_setembre2022_Manlleu.jpg

Comparteix