INICI / TEMES / Informació / Notícies

El Teatre Municipal va acollir aquest dimecres l’acte inaugural del curs, amb una ponència de l’educadora social Araceli Lázaro. La trobada es va tancar amb un reconeixement als sis professionals dels centres educatius que es van jubilar el curs passat.

La comunitat educativa de Manlleu va donar la benvinguda al curs escolar 2022-2023 amb la conferència “L’enfocament dels drets dels infants i adolescents. Algunes reflexions sobre el dret a l’Educació”, a càrrec d’Araceli Lázaro Aparicio. L’acte inaugural, celebrat aquest dimecres al Teatre Municipal de Manlleu, va servir per reconèixer la tasca del personal docent i no docent dels centres educatius del municipi, així com per homenatjar els professionals que es van jubilar el curs anterior.

Durant l’acte, l’educadora social, pedagoga i experta en drets dels infants Araceli Aparicio va posar la mirada en el tracte que han rebut els infants al llarg de la història i com el reconeixement dels seus drets ha estat un fet recent, al segle XX, mitjançant diverses normatives i convenis internacionals. Segons la ponent, “la implementació dels drets dels infants és desigual i queda molt camí per recórrer en aspectes com l’opinió: cal escoltar més els nens i tenir en compte el que diuen”. En aquest sentit, Araceli Lázaro considera que “l’adultisme manipula la visió que tenim dels infants i ens fa considerar-los com a generadors de problemes i no com la pròpia solució”.

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i el regidor d’Educació, Rafa Cuenca, també van participar en l’acte, que es va iniciar amb una actuació de l’Escola Municipal de Música de Manlleu. L'alcalde va posar en valor el sistema educatiu “com el veritable motor de canvi i pal de paller en les polítiques públiques”, a més de destacar que “Manlleu ha d’estar satisfet dels centres educatius i professionals que tenim”. El regidor d’Educació també va fer esment dels diversos projectes educatius posats en marxa des del consistori i va esperonar els assistents a ser partícips i prescriptors de “l’orgull manlleuenc que sentim per l’educació a Manlleu”.

L’acte es va cloure amb l’homenatge a 6 professionals -entre mestres i professors- que es van jubilar durant el curs passat. Els professionals homenatjats van rebre un obsequi i van participar en una fotografia conjunta amb l’equip de la regidoria d’Educació.

220908 araceli-lazaro-1.jpg

Imatges relacionades

  • 220908 docents-homenatjats-manlleu.jpg

Comparteix