INICI / TEMES / Informació / Notícies

Clara Roquet presentarà el seu film ‘Libertad’ a la cloenda d’una edició amb un augment de sessions i de curtmetratges a competició. En el marc del MFF l’Ajuntament farà un reconeixement a les cineastes manlleuenques Ariadna Dot i Gris Jordana

El Manlleu Film Festival, organitzat per l’Ajuntament de Manlleu, celebra, del 5 al 10 de juliol, el seu 20è aniversari. El documental rodat a la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord i dirigit per la directora belga Annabel Verbeke, Four Seasons in a Day, inaugurarà el festival el dimarts dia 5 a les 19 h al Teatre Municipal. El film és una crítica a les conseqüències del Brexit i reflexiona al voltant de temes com la identitat i el sentit de pertinença al territori.

La programació la completen els curtmetratges a competició de les tres categories principals: Osona, Nacional i Internacional, que sumen un total de 45 obres seleccionades d’entre quasi 900 inscrits. Les projeccions es duran a terme al Teatre Municipal de Manlleu i a la plaça de les Dones del Ter, a l’exterior del Museu.

El jurat, que repartirà prop de 2.500 euros en premis, està format per Gilbert Arroyo, responsable de continguts de Mediapro Studios; Carla Linares, directora i actriu, i Miquel Escudero, periodista i crític cinematogràfic.

Per segon any consecutiu, el MFF comptarà també amb un jurat jove que serà l’encarregat d’atorgar un premi valorat en 500 euros. Helena Durban, Níger Tous i Sílvia Ballesteros en seran els membres.

Enguany també neix el MFF+D, un espai que vol promoure l’activitat  cinematogràfica i contribuir a la professionalització del sector a Osona. En aquest context s’organitza per primera vegada una Trobada osonenca de professionals del cinema, que busca posar en contacte a osonenques i osonencs que es dediquin o es vulguin dedicar a alguna de les àrees de la creació cinematogràfica, alhora que contribuir a la seva professionalització. L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia a través del web del MFF.

En el marc del MFF+D, s’organitza també un taller d’animació amb imatges d’arxiu de l’antiga fàbrica tèxtil de Can Sanglas, impartit per l’artista visual Martina Rogers, i sessions paral·leles fora de competició.

La pel·lícula Libertad, de l’osonenca Clara Roquet, tancarà la 20a edició el diumenge dia 10 a les 19 h al Teatre Municipal. La sessió comptarà amb la presència de la directora, ja premiada al festival el 2017 pel seu curt Les bones nenes.

Durant l’acte de cloenda, l’Ajuntament de Manlleu farà un acte de reconeixement a les cineastes manlleuenques Ariadna Dot i Gris Jordana. Hi participaran l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i la regidora de cultura, Eva Font.

Trobareu tota la programació disponible al web del Festival:  www.manlleufilmfestival.com.

MFF 2022 negre

Documentació adjunta

Comparteix