INICI / TEMES / Informació / Notícies

‘Mou-te pel residu zero a Manlleu!’ és una campanya impulsada conjuntament per l'Ajuntament de Manlleu i Go Zero Waste que aposta per la gamificació com a estratègia d'acció, i proposa un total de 30 reptes a la ciutadania per promoure la reducció de residus i impulsar el comerç local de manera divertida.

El passat 22 de gener es va iniciar la campanya i ja comptem amb la participació inicial d'unes 20 persones de la localitat.

 

Promoure la implicació de la ciutadania en la reducció de residus

La campanya ja ha aconseguit amb èxit la reducció d'una quantitat considerable de residus a la localitat a través de les accions dels seus participants. La iniciativa ha comptat amb la superació de més de 24 reptes  i les persones participants també s'han sumat a les primeres activitats de la primera campanya.

 

Com participar-hi?

La campanya continuarà activa fins al 22 de desembre de 2022 i s'anima a la ciutadania a participar-hi en 3 senzills passos:

  1. Descarrega l’app Go Zero Waste per a Android o iOS i registra-t’hi
  2. Activa els reptes de ManlleU
  3. Envia les fotografies dels teus reptes i suma punts!

Qualsevol persona resident o visitant de Manlleu hi pot participar completant reptes de diversos nivells i per a totes les edats.

Amb cada repte s'acumulen punts per entrar en el sorteig de premis com vals de descompte per gastar al comerç de la ciutat i productes residu zero.

 

Primeres activitats de la campanya

Per a aquesta primera fase comptem amb diverses activitats, la primera és un taller de cuina d'aprofitament de la mà de la Berta Garriga del projecte Arrels Voladores, on els participants podran aprendre a elaborar tres receptes d’aprofitament veganes i sense gluten, amb l'objectiu de reduir el malbaratament alimentari.

 

Taller cuina d'aprofitament cartell xxss.jpg

 

Aquestes activitats s’emmarquen tant a la campanya "Mou-te pel residu zero a Manlleu" com a la Setmana Ambiental de Manlleu.

Convidem a tots els comerços locals a participar en la campanya i a unir forces per continuar fomentant el consum responsable, el comerç local i la reducció de residus a Manlleu.

 

Per a més informació visita el web de la campanya:

https://moutepelzero.cat/manlleu/

 

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla d’Actuació de Mandat (PAM) 2019 – 2023, el full de ruta de l'Agenda 2030 Manlleu (sobretot ODS 11 ‘Ciutats i comunitats sostenibles, ODS 12 ‘Consum i producció responsables’ i ODS 13 ‘Acció Climàtica’) i el Pla Local de Prevenció de Residus Municipals. La campanya ‘Mou-te pel Zero’ s’alinea amb el nou model de recollida de residus basat en el porta a porta, que s’està implantant a Manlleu de manera gradual i per fases al llarg d’aquest any 2022.

imatge fons MPZ 1.png

Comparteix