INICI / TEMES / Informació / Notícies

La Setmana Ambiental es celebra del 13 al 20 de març al municipi i com cada any inclourà activitats relacionades amb el medi ambient per al públic escolar i familiar

El diumenge 19 de març, de 9h a 12h del matí es farà una activitat per fer amb família d’anellament d’ocells a la zona de l’Arborètum (tram situat a la cruïlla dels carrers Andreu Costa i Carles Regàs Cavalleria, ubicació: https://goo.gl/maps/WbCKqaKdTrEwGwRq8 ) Amb aquesta activitat es coneixerà el mètode científic d’anellament d’ocells que consisteix en el marcatge individual de cada exemplar per poder-ne estudiar la seva biologia i conservació. Durant la jornada d’anellament, aproximadament a les 11h del matí, s’alliberaran diversos exemplars de rapinyaires i eriçons procedents d’un centre de recuperació de fauna salvatge. L'activitat queda anul·lada per mala previsió meteorològica, s'anunciarà la nova data properament per aquest canal i també per twitter.

 

El dimarts 15 de març, de 15:30h a 16:30h, a l’antic colomar (al passeig del Ter, darrera pavelló municipal d’esports) es farà la presentació de la Caseta de la Biodiversitat, un nou enfoc pel control municipal de plagues. La Caseta de la Biodiversitat és l’antic colomar reformat i dissenyat amb la finalitat de generar un refugi per a la reproducció i descans de diverses espècies autòctones essencials en ambients urbans, principalment aus, que servirà per al control de plagues i de bio-invasions.

 

El dijous 17 de març, de 9h a 13h, a la deixalleria s’hi farà la recollida de residus tòxics adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant i d’aquí la importància de gestionar-los correctament.

 

El mateix dia 17, de 18h a 20h, a l’aula de cuina del Casal Cívic Frederica Montseny es farà un taller de cuina d’aprofitament on l’objectiu principal serà transmetre les bases de la cuina d’aprofitament i s’elaboraran tres receptes veganes, totes sense gluten i sense generar residus. Per tal de poder assistir al taller cal inscriure’s prèviament (agenda2030manlleu@manlleu.cat  o 667 842 451).

 

El divendres 18 de març, a les 19:30h, al Museu del Ter l’ornitòleg Albert Pedro farà una xerrada sobre els ocells del passeig del Ter, on farà un recull de les observacions d’ocells que hi ha fet al llarg de més de 30 anys i, amb més detall, els darrers 6 anys, als gairebé dos quilòmetres de façana fluvial urbana de Manlleu. A la xerrada donarà a conèixer la metodologia emprada i els resultats obtinguts, a banda de mostrar imatges espectaculars d’ocells.

 

Paral·lelament, durant tota la setmana, l’Ajuntament ofereix als centres escolars vàries sortides o recursos de temàtica ambiental per treballar a l’aula. En total hi participaran més de 500 alumnes, per als quals s’han previst les següents activitats:

 

- Educació primària: duran a terme un anellament científic que els permetrà conèixer varis aspectes de la biologia i conservació dels ocells, així com la metodologia científica per marcar-los i estudiar-los.

 

- Educació secundària: faran una activitat de millora al bosc del riu del meandre del Gelabert on descobriran i aprendran sobre les espècies principals que conformen el bosc del riu. També faran recollida i neteja de residus de la zona.

 

La Setmana Ambiental de Manlleu és organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVIC-UCC. Per consultar més informació, mirar a l'apartat de documents adjunts.

 

8926_Foto Setmana Ambiental 2022.jpg

Imatges relacionades

  • 8926_Logo Setmana Ambiental 2022.JPG

Comparteix