INICI / TEMES / Informació / Notícies

El dijous 3 de març el recital-concert Rumbesia: del negre al blanc, una fusió de poesia catalana i rumba; El dia 16 de març el Club de lectura de Clàssics comentarà l’obra La Fàbrica, de Miquel Martí i Pol; I el 31 de març es farà una nova sessió d’Els Vespres Malgastats, una conversa poètica entre dos/dues poetes catalans/es contemporanis/es.

El dia 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Poesia i la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA s’hi ha sumat amb tres activitats de diversos estils de contingut poètic. 

La primera activitat serà el dijous 3 de març, a les 19 h, a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb el recital-concert  Rumbesia: del negre al blanc, a càrrec del grup La última y nos vamos, format per Titojose i Jordi Esteve. Poesia catalana i rumba es fusionaran amb un fil conductor sobre els estats d’ànim, que començarà des d’un bloc més introspectiu fins a arribar a la rebel·lió dels sentiments i la lluminositat. Es musicaran poemes d’Apel·les Mestres, Clementina Arderiu, Miquel Martí i Pol, Rosa Leveroni, J V Foix, Maria Mercè Marçal, Caterina Albert i Joana Raspall. 

Titojose (Josep Panzano) i Jordi Esteve són dos músics de Sant Cugat del Vallès formats en diversos instruments i que han trobat en les percussions d’arrel tradicional i la guitarra una via d’expressió per als sons urbans. Fusionen jazz, rumba, bossa nova, blues, kumbia, i altres ritmes. Aquest acte comptarà amb la col·laboració de la Penya Flamenca de Manlleu, que també celebra les seves Jornades Culturals amb motiu del Dia d’Andalusia. L’acte és obert a tothom i s’aconsella reservar entrada a través del web www.entradesmanlleu.cat  

El dia 16 de març, el Club de lectura De Clàssics comentarà l’obra La Fàbrica, de Miquel Martí i Pol amb motiu del cinquantenari de la seva primera publicació. En aquesta ocasió la trobada es farà a la Fundació Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, a les 16 h, i es combinarà el club de lectura, conduït per Teresa Sanglas, i una visita comentada a La Blava, protagonista principal del poema. Les places són limitades i es donarà prioritat a tots els membres dels clubs de lectura de la Biblioteca.

Finalment, el dijous 31 de març, a les 19 h, es farà una nova sessió d’Els Vespres Malgastats, una conversa poètica entre dos/dues poetes catalans/es contemporanis/es, conversant sobre les serves respectives obres. Acompanyarà la conversa la imatge creada per a l’ocasió d’un/a artista visual actual. L’acte està organitzat pel col·lectiu La Malgastada (Raquel Santanera, Jordi Cuesta, Íngrid Mas) amb la col·laboració de totes les Biblioteques de la comarca d’Osona, i amb el suport entre d’altres entitats i institucions de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal d’Osona, Llibreria Contijoch, Fundació Puig Porret i diverses editorials.

L’edició d’enguany, que serà la 5a, començarà a la Biblioteca de Manlleu i passarà per les diverses biblioteques de la comarca. Al març, l’equip de La Malgastada desvetllarà els noms dels poetes i artistes convidats. Podeu veure en vídeo l’edició de 2021 al web https://elsvespresmalgastats.com/2021-videos/  

Es tancaran així tot aquest seguit d’actes poètics amb la voluntat de difondre i viure la poesia a través de les seves diverses formes d’expressió.

 

220225 rumbesia_biblio.jpg

Comparteix