Els infants van poder conèixer el futur sistema de recollida de residus Porta a Porta a través d’una activitat plena d’idees per reduir la producció de residus i reciclar-ne més.

El dia 17 de febrer, els deu regidors i els deu assessors infantils van conèixer el projecte Porta a Porta de la mà de la Regidora de Medi Ambient i Pagesia M. Teresa Anglada Mas. Es tracta d’una de les set trobades que es realitzen des del consistori infantil a fi de decidir on invertiran el seu pressupost de 5000 euros.

En aquesta trobada s’ha explicat breument la implantació del Porta a Porta a la ciutat, donant especial importància a les millores que implicarà, ja que el sistema de contenidors actual és un sistema caduc que no s’adapta a la futura regulació europea i que en pocs anys implicarà uns costos ambientals i econòmics insostenibles. Amb el sistema de recollida del Porta a Porta s’augmentarà la recollida selectiva, amb fraccions més netes, amb menys impropis, així el retorn de les taxes per als residus reciclables serà major.

Durant la trobada s’ha recalcat que el Porta a Porta a la ciutat no només consisteix en un canvi en el model de recollida de residus, sinó que va més enllà, tot reduint els residus en origen, reutilitzant-los, canviant els hàbits de consum i un llarg etcètera. En aquest context s’ha explicat la campanya “Mou-te pel zero”, un seguit de reptes que consisteixen en accions a realitzar en l’àmbit de la reducció en la generació dels residus. Com per exemple, portar l’esmorzar amb un envàs reutilitzable o arreglar una peça de roba trencada, la campanya conta amb interessants premis i hi ha reptes per tots els públics.

La jornada ha acabat amb la fabricació d’unes boniques màscares fetes amb oueres, un dels reptes que es proposen a la campanya “Mou-te pel zero”, i que els assistents a la trobada ja podran marcar com a fet.

Aquesta activitat s’ha realitzat en el context de la implantació de la recollida porta a porta a Manlleu que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

 

#CPInnovació  #Residus

consistori 1.jpg

Imatges relacionades

  • consistori 2.jpg
  • consistori 1.jpg
  • consistori 3.jpg

Comparteix