El dijous 10 de febrer a les 20 h es farà una projecció gratuïta de la pel·lícula al Teatre Municipal, que comptarà amb la presència del director manlleuenc i d’Aritz Leoz, un dels seus protagonistes

El dijous 10 de febrer, a les 20 h, el Teatre Municipal de Manlleu (C/ del Pont, 9) acollirà la projecció del documental Altsasu (Gau Hura) (2021). El film, dirigit per Marc Parramon i Amets Arzallus acompanya els protagonistes d’aquest cas durant els més de tres anys que dura el procés del judici i empresonament.

El manlleuenc Marc Parramon, codirector de la pel·lícula, i Aritz Leoz, un dels protagonistes, presentaran la sessió i oferiran un col·loqui posterior amb el públic assistent.

La pel·lícula està produïda per Massa d’Or Produccions i Marmoka Films i ha participat en els festivals Docs Barcelona i Fipadoc. Aquesta és una activitat organitzada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Manlleu.

 

El documental
La matinada del 15 d’octubre de 2016 es produeix una baralla en un bar d’Altsasu (Navarra). Un tinent de la Guàrdia Civil fora de servei és traslladat a l’hospital. La nit acaba amb dos detinguts que són deixats en llibertat dos dies després. La Policia Foral de Navarra s’encarrega de la investigació, però la mateixa Guàrdia Civil es fa càrrec del cas.

La notícia salta als mitjans i Altsasu apareix com un municipi hostil dividit en dos bàndols. En una espectacular operació mediàtica es deté a vuit joves que són empresonats. Ingressen a presó provisional sota un dur règim reservat a acusats de terrorisme. Els fets sacsegen de la vida dels vuit joves i la de les seves famílies.

Després de conèixer la notícia, el realitzador de documentals Marc Parramon juntament amb el periodista i bertsolari Amets Arzallus, decideixen emprendre un viatge a aquesta petita localitat per tal de conèixer la història des de dins. A tall d’investigació observacional i amb una mirada íntima i poètica, aquest documental acompanya a diferents dels protagonistes d’aquesta història durant els més de 3 anys que dura el procés del judici i empresonament.


El director
El manlleuenc Marc Parramon treballa des de fa quinze anys al sector audiovisual com a realitzador, càmera i muntadors. HA codirigit 5 documentals i s’ha encarregat de la fotografia i edició de cinc més. El seu anterior treball, Me llamo violeta (2019), es va projectar a Manlleu dins del Cicle Gaudí de cinema català.


La sessió
Projecció del documental ALTSASU (Gau Hura)
Dijous dia 10 de febrer
Entrada gratuïta
Amb la presència de Marc Parramon, director, i d’Aritz Leoz
Lloc: Teatre Municipal de Manlleu. C. del Pont, 9
Hora: 20 h 

Imatge documental Altsasu

Imatges relacionades

  • Cartell genèric Altsasu documental.jpg

Comparteix