INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari.

ACTUALITZAT A 20/01/2022 

 

La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19 ha aprovat eliminar la limitació de la mobilitat nocturna d’1 de la matinada a 6 del matí, a partir de la mitjanit de dijous a divendres.

 

La resta de mesures per contenir la Covid-19 es prorroguen fins al 28 de gener, previ aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari.

 

Mesures prorrogades

 

- Limitació de les trobades socials i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

- Capacitat màxima del 50% a l’interior de bars i restaurants (100% a les terrasses).

- Aforament del 70% a comerços i empreses de serveis, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

- Tancament dels locals d’oci nocturn i aforament del 70% a sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa.  Aquest percentatge també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

- El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

 


 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar que el Govern pugui aplicar el toc de queda de la 1:00 de la nit fins a les 6:00h de la matinada i la limitació de trobades a un màxim de 10 persones, per fer front a l’expansió de la variant òmicron.

S'imposa un toc de queda nocturn d’1 a 6 hores per a aquelles localitats que tinguin una incidència acumulada en 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants (Municipis amb confinament nocturn)

Continuen les mesures de restricció per reduir mobilitat i contacte social:

  1. Trobades socials: Màxim de 10 persones, excepte convivents.
  2. Oci nocturn: Tancat.
  3. Restauració: Aforament del 50% en interiors i del 100% a l’exterior.
  4. Comerç, esports, cultura, parcs d’atraccions, equipaments cívics, actes religiosos: Aforament del 70%.
  5. Bingos i sales de joc: Aforament del 50%.
  6. Teletreball: Es recomana, sempre que sigui possible

Cal recordar que des del 3 de desembre s'ha de presentar el certificat COVID digital de la UE per accedir a zones interiors de restaurants, gimnasos i residències de gent gran.

Les mesures tindran una vigència de 14 dies, fins a les 00:00h del 21 de gener de 2022

 

En aquest enllaç podreu consultar totes les mesures actuals:

https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/

201231 covid.jpg

Imatges relacionades

  • 211224 mesures-apartir-23desembre.png_1069589618.png

Enllaços relacionats

Comparteix