Es celebra del 20 al 28 de novembre i durant aquesta setmana s'organitzen diverses activitats sobre la prevenció de residus i es presenten eines i recursos per facilitar les bones pràctiques en la vida diària.

Manlleu se suma, un any més, a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’objectiu d’aquesta iniciativa és organitzar durant una mateixa setmana, i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. La temàtica d'enguany es centra en el binomi comunitats circulars, comunitats sostenibles. La idea és inspirar noves accions per canviar l’hàbit de consum i productiu de la societat i apel·lar a la responsabilitat compartida que hi ha darrere de la prevenció de residus i el paper important que tenim totes les persones i comunitats locals per reduir-ne la seva generació.

En el marc d’aquesta iniciativa, a Manlleu s’organitzen una desena d’activitats per conèixer estratègies de reducció de residus i per fomentar petites accions sostenibles que permetin canviar els comportaments quotidians de la ciutadania envers els residus. Les activitats organitzades a Manlleu son diverses: mercat d’intercanvi, xerrades, tallers, exposicions, mostres de productes reutilitzats i intercanvi de llibres. Trobareu més informació en el següent cartell.

 

CARTELL Setmana Residus.PNG

Pel que fa als recursos virtuals en el marc d’aquesta setmana, us presentem el Portal interactiu obert per a tothom, amb recursos educatius i de conscienciació sobre la prevenció de residus. En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 13 capítols.  

Aquestes iniciatives estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Concretament, contribueixen a l’ODS 11 ‘Ciutats i comunitats sostenible’, l’ODS 12 ‘Consum i producció responsables’ i a l’ODS 13 ‘Acció climàtica’.

Setmana Europea Prevenció Residus.png

Imatges relacionades

  • Mercat d'intercanvi joguines i Xerrada consum responsable
  • Campanya substitució bosses biocompostables
  • Xerrada-taller Residu Zero

Documentació adjunta

Comparteix