INICI / TEMES / Informació / Notícies

S’han retirat 220 m3 de biomassa i plantat 150 arbres autòctons de ribera

Aquesta setmana s’ha finalitzat l’actuació de manteniment i conservació de la llera del riu Ter iniciada fa 15 dies. L’actuació s’ha concentrat bàsicament al marge esquerre del riu, coincidint amb el passeig del Ter. En concret s’ha actuat en un tram de 2,3 km, situat entre la resclosa de la Teula (inici canal industrial) i l’embarcador del Ter.

Els treballs forestals fets han consistit en la retirada de vegetació que pogués obstaculitzar el pas de l’aigua (ja sigui per la seva densitat i/o per la seva capacitat invasora), la retirada d’arbres morts o de brancatge excessiu, així com la retirada d’aquells elements naturals, sediments o arrossegaments vegetals que poguessin  reduir la capacitat de desguàs del llit. En total s’han retirat 220 m3 de biomassa.

Finalment s’han plantat 150 peus d’espècies autòctones de ribera. Es tracta d’arbres d’1,2 metres d’alçada servits en contenidor de 3,5 litres que s’han repartit als trams de la llera que havien quedat més lliures després de l’actuació (Rentants, abans del Pont de Can Molas i zona del pavelló). Les espècies plantades són el vern (Alnus glutinosa), la sarga (Salix elaeagnos), el saulic (Salix purpurea) i l’avellaner (Corylus avellana).

El cost total de l’actuació ha estat de 14.520,00€ i s’ha finançat parcialment amb un ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Plantació 1

Imatges relacionades

  • Plantació 2

Comparteix