Es tracta d’una estació de recàrrega semi ràpida de 22 kW de potència que té capacitat per carregar 2 vehicles de forma simultània i que oferirà el servei de forma gratuïta.
La instal·lació dels dos punts de càrrega ha tingut un cost de 14.926,27 Euros i s’ha finançat parcialment amb un ajut de la Diputació de Barcelona en el marc del programa complementari de modernització de polígons

Els dos nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics estan situats al polígon industrial del Verdaguer, just davant la deixalleria municipal i estan integrats en un mateix equip de recàrrega (estació). El servei serà gratuït per qui vulgui carregar-hi el seu vehicle elèctric.
Es tracta d’una estació de recàrrega semi ràpida de 22 kW de potència. Té capacitat per a carregar 2 vehicles de forma simultània i està equipada amb connectors tipus 2 (estàndard europeu). El temps per a fer una càrrega completa és de 2 a 4 hores segons la capacitat de bateria del vehicle. Per utilitzar el carregador cal que l'usuari es descarregui l'APP EVCharge. Un cop s’hi hagi registrat podrà activar la càrrega i fer el seguiment de la mateixa.
Pel què fa a l’eficiència energètica, l’estació de recàrrega s'ha connectat al quadre elèctric de la deixalleria, de manera que es fa un balanç dinàmic de la potència per tal de fer compatibles ambdues instal·lacions.
La instal·lació dels dos punts de càrrega ha tingut un cost de 14.926,27 Euros i s’ha finançat parcialment amb un ajut de la Diputació de Barcelona en el marc del programa complementari de modernització de polígons (2a edició).
Aquesta actuació dona resposta a una de les accions previstes al Pla de Transició Energètica de Manlleu (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC)) i s’emmarca a l’ODS 9 de l’Agenda 2030: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

211028 punts_càrrega_deixalleria.jpg

Comparteix