INICI / TEMES / Informació / Notícies

Aquest taller té l’objectiu de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i promoure pràctiques de mobilitat sostenible com l’ús de la bicicleta. S’emmarca en la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2021, que enguany se celebra des d’avui dia 25 i fins el 29 d’octubre.

El taller consta de dues bicicletes estàtiques generadores d’energia connectades a un panell interactiu, on hi ha dues tires LED que s’encenen quan es pedala a la bicicleta. També hi ha dos indicadors: distància recorreguda en kilòmetres i kilograms de diòxid de carboni estalviats per cada kilòmetre recorregut en bicicleta enlloc de fer-ho amb un vehicle contaminant.

L'alumnat de 1r d’ESO de la Salle ha pujat a les dues bicicletes i ha pedalat una estona fins assolir com a mínim la distància d’un kilòmetre. L’energia generada mentre pedalaven permetia que la tira LED s’anés encenent progressivament i anés indicant la distància recorreguda per cada bicicleta i els grams de CO2 estalviats. Per fer-ho més emocionant, molts alumnes s’ho han pres com una competició entre les dues bicicletes, per veure qui arribava abans a recórrer 1 km de distància pedalant. Entre tots els i les alumnes que hi han participat, han recorregut un total de 77 km que permetrien estalviar 11,5 kg de CO2.

El taller ha permès:

  • Mostrar els beneficis del transport en bicicleta.
  • Promoure l’ús de la bicicleta com a alternativa a l’ús del vehicle motoritzat per a desplaçaments curts.
  • Sensibilitzar  sobre l’esforç que suposa produir energia.
  • Reflexionar sobre la necessitat d'aplicar mesures per estalviar energia.

 

Els i les alumnes també han observat un mapa de Manlleu amb tots els carrils bici identificats, on s’hi mostrava: carrers de plataforma única amb convivència de la bicicleta, carrils bici en paviment tou, carrils bici sobre vorera i carrils bici segregat en calçada.

Aquesta activitat ha estat dinamitzada per la Fundació Vincles i organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. L’acció està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Concretament, s’emmarca en l’ODS 11 ‘Ciutats i comunitats sostenibles’ i l’ODS 13 ‘Acció climàtica’.

2. Noies pedalem pel clima

Imatges relacionades

  • 1. general pedalem pel clima
  • 4. nois pedalem pel clima
  • 3. mapa pedalem pel clima
  • 5. general pedalem pel clima
  • Pedalem pel clima infografia rollup.jpg

Comparteix