INICI / TEMES / Informació / Notícies

La Setmana de l'Energia enguany se celebra del 25 al 29 d’octubre i té com a objectiu conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

 

L’Ajuntament de Manlleu té la voluntat d’implicar-se activament en aquest canvi de model i per això s’ha adherit a la iniciativa europea del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. Aquesta iniciativa comporta assumir els compromisos següents:

  • Reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle més d’un 55% per a l’any 2030 i assolir les emissions zero al 2050.
  • Enfortir la capacitat per adaptar el municipi als impactes inevitables del canvi climàtici esdevenir més resilient.
  • Garantir l’accés a una energia segura i sostenible a tota la ciutadania.

 

En el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, enguany s'organitza l’activitat “Pedalem pel Clima” en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. És un taller per sensibilitzar sobre el canvi climàtic i promoure pràctiques de mobilitat sostenible com l’ús de la bicicleta. Tindrà lloc a la Salle i hi participaran els alumnes de 1r d’ESO el proper dilluns 25 d’octubre. El taller consta de dues bicicletes estàtiques generadores d’energia connectades a un panell interactiu amb bombetes LED, on hi ha dos indicadors: distància recorreguda en kilòmetres i kilograms de diòxid de carboni estalviats per cada kilòmetre recorregut en bicicleta enlloc de fer-ho amb un vehicle contaminant.

 

Pel que fa als recursos virtuals el marc d’aquesta setmana, us presentem el portal interactiu obert per a tothom, amb recursos educatius i de conscienciació sobre la transició energètica.

https://view.genial.ly/6171211bfbce190dba4559b3/presentation-la-setmana-de-lenergia-2021-a-manlleu

 

Aquestes iniciatives estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Concretament, contribueixen a l’ODS 7 ‘Energia neta i assequible’ i a l’ODS 13 ‘Acció Climàtica’.

Setmana Europea Energia Sostenible 2021

Comparteix