La jornada, dirigida a l’alumnat del centre, serà el proper divendres, 22 d’octubre, a partir de les 11 del matí. Hi participarà l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, la coral del centre, l’alumnat que va viatjar a Bèlgica, i que va contribuir a l’impuls del carril bici a Manlleu, l’IFE-AMIE, els delegats i delegades verdes de l’institut i el CFGM GMNTLL.

Coincidint amb l’inici del curs 2021-22 la ciutat de Manlleu ha posat en marxa un nou tram de carril bici a la ciutat. El nou carril bici comença a l’alçada de l’INS Antoni Pous, s’estén per tota l’avinguda de Roma fins a la plaça de la Sardana i continua per l’avinguda Puigmal fins a enllaçar amb l’actual traçat de carril bici a la plaça Sanglas Alsina.

Amb motiu doncs de l’obertura del carril i per donar continuïtat a projectes d’impuls a la mobilitat sostenible, aquest divendres, 22 d’octubre, a l'INS Antoni Pous es farà una jornada dedicada al carril bici de Manlleu.

A les 11h s’iniciarà la jornada amb un acte que comptarà amb l’actuació de la coral del centre, la coral Khoreia, i la presència de l’alcalde, Àlex Garrido, l'alumnat de 1r de Batxillerat que va ser a Bèlgica i que va contribuir a l'impuls del carril bici a la ciutat, l’alumnat de l’IFE-AMIE (manteniment instal·lacions esportives), que han preparat un decàleg de bones pràctiques per anar amb bicicleta i l’alumnat del CFGM GMNTLL (cicle d’esports).

Tot seguit, a les 11.30h es farà una breu connexió amb els socis belgues i se’ls presentarà el carril bici de Manlleu. Finalment, es farà un recorregut pel carril bici amb un grup d’alumnes que ha guanyat un concurs ambiental i amb els delegats i delegades verdes de l’institut. El recorregut estarà guiat per l’alumnat del CFGM GMNTLL.

Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer l’existència del carril bici i motivar al seu ús  a l’alumnat de l’INS Antoni Pous. Des del centre valoren molt positivament el fet de tenir aquest carril ja que per ells és la culminació d'un projecte amb un producte final tangible, que val molt la pena.

Aquest projecte és una mostra més dels resultats que es poden aconseguir quan hi ha sinèrgies positives entre l'administració local i el sector educatiu d’una ciutat, fet que s’evidencia a Manlleu. L’INS Antoni Pous va participar activament en la definició de l’Agenda 2030 de Manlleu i treballen conjuntament amb diferents àrees de l’ajuntament per alinear els seus projectes als ODS globals i als objectius locals. 

211022 Cartell dia carril bici.jpg

Comparteix