INICI / TEMES / Informació / Notícies

El proper dijous, 7 d’octubre a les 19 h, Joan Grau i Nan Orriols parlaran de la figura de Cotrina, un dels membres del Grup de Vic

Ramon Cotrina i Puig, escriptor, traductor, sociòleg i professor de literatura, va morir el passat 28 d’abril de 2020 als 87 anys, després de tota una vida dedicada a la cultura. Va néixer a Sant Joan de les Abadesses l’any 1932, va estudiar al Seminari de Vic i es va ordenar sacerdot l’any 1956. 

L’any 1951, juntament amb Josep Grau, Antoni Pous,  Josep Riubrogent, Josep Esteve, Josep Junyent i Segimon Serrallonga, va formar part del Grup de Vic: una colla d’estudiants del Seminari, que esperonats per Carles Riba, van publicar gairebé en la clandestinitat un recull de poemes, “Estudiants de Vic, 1951”, que ha estat referent de la literatura catalana del s.XX. 

L’any 1958 Cotrina va ampliar estudis a Roma i es va llicenciar en Sociologia. Després va estar dos anys a Alemanya on va interessar-se per la literatura alemanya i va traduir diversos autors al català. Una vegada retornat a Catalunya va exercir de professor al seminari de Vic i va ser director del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, en un moment de transformació profunda, i també va ser un dels impulsors de l’Escola de Mestres d’Osona i dels Estudis Universitaris de Vic. 

L’any 1978, Cotrina va penjar els hàbits i va dirigir el laboratori de Sociologia de l'Institut Catòlic d'Estudis Socials de Barcelona, (ICESB). Tant en la seva tasca docent, com més tard en la seva jubilació, ha estat un gran estudiós de la llengua i literatura catalana i un promotor d’activitats a l’entorn de la cultura catalana. 

El llibre que es presenta, editat per l’Editorial Viena, és un recull de textos dispersos recollits per familiars i amics i conté també algun escrit d’homenatge a aquest gran prohom de la llengua catalana. 

Joan Grau, fill del poeta manlleuenc Josep Grau,  parlarà des del record de l’amistat que va tenir el seu pare amb Ramon Cotrina en l’època del Grup de Vic i durant anys posteriors.  Nan Orriols, amic personal de Cotrina, parlarà de la personalitat de l’autor i de com ha estat possible aquesta edició. 

L’acte esdevindrà un petit homenatge a Ramon Cotrina, una persona discreta que va ser referent culturalment. Al final de la vetllada la Llibreria Contijoch vendrà exemplars del llibre presentat.

L’aforament a l’acte és limitat i cal reservar plaça a través del portal www.entradesmanlleu.cat  o bé trucant per telèfon a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA al 93 8511486.

Cartell Biblio presenta llibre Ramon Cotrina

Comparteix