Del 30 de setembre al 3 d’octubre, Manlleu celebrarà els Tastets de Porc i Cervesa, un conjunt de propostes gastronòmiques i culturals
Manlleu recupera part de l’activitat de la fira gastronòmica Porc i Cervesa després d’un any d’absència obligada per la pandèmia, i ho fa en forma de tastets en diversos espais de la ciutat amb activitats amb aforament limitat i inscripció prèvia.
Cervesa artesana i embotits de proximitat
Els tasts guiats de cerveses artesanes i embotits són les propostes estrella del programa d’enguany i les més esperades per als amants d’aquests productes. Els assistents podran gaudir i tastar cerveses catalanes seleccionades per l’influencer manlleuenc Beerdexeidanya, cerveses de diferents indrets del món o cerveses premiades al Barcelona Beer Challenge, a més d’un tast de sobrassades de porc negre de Mallorca.
La música també tindrà un paper clau als Tastets de Porc i Cervesa. La veu de Toti Soler acompanyarà el tast d’embotits singulars de Manlleu, guardonats en diversos certàmens, amb maridatge de cervesa artesana Pilster. L’habitual concert vermut estarà encapçalat per la formació Alérgicas al Polen, un projecte musical en clau feminista, que amenitzarà el vermut de Sambucus acompanyat de les cerveses artesanes seleccionades per Gourmètic.
Els vespres comptaran amb actuacions a la Plaça Fra Bernadí per part de Ludwig Band, el divendres i Guillem Roma, en format trio acompanyat de Guillem Plana i Marta Roma, el dissabte.
Al mateix temps, el programa d’enguany també inclou activitats que conviden a descobrir en profunditat i amb primera persona el sector de la cervesa i el porc. Es tracta del taller d’elaboració de cervesa artesana, on els assistents es podran endur la cervesa elaborada per ells, i el taller de cuina per aprendre receptes culinàries tradicionals amb porc.
La Revista ‘Cuina’ celebra el seu 20è aniversari a Manlleu
Revista Cuina celebra els seus 20 anys amb un sopar gastronòmic als Jardins de Can Puget. El menú degustació serà cuinat per Joseba Cruz, del restaurant Le Clandestin, un dels 20 joves xefs de la cuina catalana que ve. Joseba Cruz forma part d’una nova generació de cuiners que, partint del llegat dels grans xefs pioners, demostren que la cuina catalana encara és un dels motors de la gastronomia mundial.
La vinculació dels Tastets de Porc i Cervesa amb la Revista Cuina també es complementarà amb la presentació del llibre Mercats, un món per descobrir, del periodista i escriptor Josep Sucarrats.
Tastets de porc i cervesa, amb inscripció prèvia
Els Tastets de Porc i Cervesa s’organitzaran en espais amb l’aforament controlat i caldrà fer una inscripció prèvia o comprar l’entrada a través del portal web www.porcicervesa.cat. Des de l’edifici Can Puget, en horari de consergeria, es donarà suport tècnic a les persones que necessitin ajuda per realitzar el procés de reserva o compra d’entrades.
Els espais seleccionats per gaudir de les activitats seran els Jardins de Can Puget, el Teatre de Gràcia, el Mercat Municipal de Manlleu i la plaça Fra Bernadí. A aquesta llista també s’han de sumar els comerços i restaurants de Manlleu que durant els Tastets de Porc i Cervesa oferiran menús pensats per a la cita.
La cultura segura, reflectida al cartell
El cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat per la il·lustradora manlleuenca Dàlia Adillon que, partint del concepte “cultura segura”, presenta els tres porquets del conte clàssic acabant d’aixecar el mur de totxanes que els mantindrà fora de l’abast del llop i celebrant la gesta amb un brindis amb cervesa. D’aquesta mateixa manera, els Tastets de Porc i Cervesa es portaran a terme amb les mesures de prevenció de la Covid-19 que permeten mantenir la celebració d’actes culturals: reserva prèvia, aforament controlat i mascareta.