INICI / TEMES / Informació / Notícies

'Carne', 'Candela, 'No deixis que m'enfonsi' i 'Adagio' han estat els curts premiats en la 19a edició del certamen

El jurat de la 19a edició del Manlleu Film Festival, organitzat per l'Ajuntament de Manlleu amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha estat format per David N. Drake, Elena Subirá i Roger Usart. El jurat d’enguany ha decidit fer una Menció Especial al curtmetratge de producció catalana No quiero más, de la directora Alicia Moncholí. Després de deliberar, ha valorat la força narrativa de la jove directora a l’hora transmetre, amb una gran sensibilitat i confiança, la vulnerabilitat humana.

El jurat ha decidit atorgar el Premi de la Categoria Internacional, al curtmetratge Carne, de la directora brasilera Camila Kater. El curtmetratge coproduït entre Brasil i Espanya ha estat altament valorat per ser un film que “afronta temes de la quotidianitat però que avui, encara són considerats tabús". També per fer-ho a través d’una bellesa visual extraordinària que emfatitza els relats de les protagonistes. El curtmetratge aborda la qüestió del cos femení i de com representar-lo a través del testimoni de cinc dones que ens expliquen les seves experiències vitals. Carne ha estat multi-premiat arreu del món i ha passat per festivals com Locarno, Palm Springs o Annecy.

En la Categoria Nacional, dedicada a obres co-produïdes als Països Catalans, el jurat del festival ha decidit premiar el curtmetratge Candela, d'Anna Solanas i Marc Riba. Candela mostra els darrers dies de la vida de la protagonista en un suburbi moribund d’una gran ciutat. El jurat ha considerat que és un film on la bellesa i l’atmosfera de la pel·lícula es fusiona amb la rellevància del missatge i de la història, que aborda la solitud de la tercera edat. S'ha destacat especialment, l’atenció al detall i l’excel·lència artística en la creació de l’obra, així com la delicadesa del guió.

No deixis que m'enfonsi de David Conill ha rebut el premi al millor curtmetratge de la Categoria d’Osona. Segons el jurat, No deixis que m'enfonsi té l’encant de ser una faula moderna on la fantasia i el carisma dels personatges i el seu microcosmos transporten al públic a un món oníric que connecta amb la realitat.

Per últim, el premi del jurat jove, format per Irene Castellon, Meritxell Riera i Mireia Girbau ha decidit atorgar el Premi Jurat Jove a Adagio del director Yago de Torres. El jurat jove ha valorat el curt per ser una obra que presta una gran atenció al detall i que aconsegueix captar l’atenció de l’espectador des de l’inici. També, per tractar temes socialment rellevants de manera clara i accessible, amb una especial sensibilitat en el tractament visual de la pel·lícula.

La 19a edició del Manlleu Film Festival s'ha celebrat entre el 6 i el 11 de juliol, amb projeccions al Teatre municipal i la Plaça de les Dones del Ter i amb activitats paral·leles com la sessió inaugural o tallers de cinema adreçats a diversos públics. La sessió de cloenda del Festival es va fer diumenge 11 de juliol al Teatre municipal, on es va projectar el curt guanyador de la passada convocatòria de projectes en desenvolupament del Manlleu Film Festival 2020, El que encara ens balla, de Marga Almirall. A continuació es va projectar el documental autoetnogràfic A media voz (2020) de les directores cubanes Heidi Hassan i Patricia Pérez.

Carne.png

Imatges relacionades

  • Candela.jpg
  • no deixis que m enfonsi.jpg
  • Carne.png
  • Adagio.jpg

Comparteix