INICI / TEMES / Informació / Notícies

El Consell municipal de la Infància d’aquest curs ha treballat “Què educa i què no educa a Manlleu” i què podrien fer ells i elles per millorar l’educació en algun àmbit concret. La proposta guanyadora ha estat: Apadrinar el passeig del Ter per convertir-lo en un espai més educatiu.

L’alumnat de 5è i de 6è de totes les escoles de Manlleu van participar en l’enquesta sobre diferents propostes fetes pels infants de 6è de Primària per decidir quina/es acció es portaria a terme amb els 5.000 € de pressupost que l’Ajuntament de Manlleu destina al Consistori Infantil per materialitzar les seves propostes. Els resultats de l’enquesta feta a tots els nens i nenes de 5è i e 6è de les escoles de Manlleu va obtenir 510 respostes. Les 5 propostes que van passar a la fase final van ser:

  • Fer un APP i/o un joc relacionat amb el PEC (Projecte Educatiu de Ciutat).
  • Crear espais de lectura i/o de contes per a infants i joves.
  • Fer un diari per als infants, amb la participació dels nens i nenes de Manlleu.
  • Fer tallers puntuals / Impulsar activitats relacionades amb la robòtica.
  • Apadrinar un lloc de Manlleu per fer-lo més educatiu.

 

Finalment, i després de votacions sobre les 5 propostes finalistes, es decideix que la proposta guanyadora i que es portarà a terme serà l’apadrinament per part dels infants de Manlleu d’un espai de la ciutat i que treballaran perquè aquest sigui més educatiu, amb mirada d’infant. L’espai a apadrinar serà el passeig del Ter.

Els infants estan molt engrescats amb l’opció escollida, ja que creuen que hi poden dir molt i que serà una cosa per a tothom, amb un impacte gran i que quedarà a la ciutat. Els agradaria treballar la part educativa mediambiental però també la part històrica i cultural. Algunes propostes són fer un recorregut on s’hi anessin fent activitats educatives, aprenent i divertint-se, fer una plantada d’arbres a la zona de l’Skate Park, senyalitzar i explicar a nivell educatiu la zona dels “rentants” o posar panells informatius sobre el riu i la vegetació a les parets de darrera del rocòdrom.

Des de l’Ajuntament es recullen aquestes idees i s’agafa el compromís de treballar-ho a nivell tècnic per poder-los presentar la opció que més s’adapti al pressupost i a les necessitats que han expressat. Pel tipus de projecte la regidoria de Participació Ciutadana ho està treballant amb Educació i amb el Museu del Ter.

 

210507 consistori_infantil.png

Comparteix