El Consorci Administració Oberta de Catalunya va lliurar ahir, 5 de maig, els guardons, que reconeixen als ens capdavanters en transformació digital i govern obert a través de la puntuació obtinguda en l’Índex de Maduresa Digital (IMD).
L’Ajuntament de Manlleu rep de nou el Reconeixement Administració Oberta 2020, com a ens capdavanter en transformació digital i govern obert. Enguany, Manlleu ha guanyat una posició respecte els reconeixements de l’any passat, ara ocupa la 1a posició en la seva categoria, que és la de ciutats d’entre 20.001 i 50.000 habitants, fet destacable en un any especialment difícil com ha estat el 2020 a causa de la COVID-19.
La VI edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment l’AOC ha reconegut com a ens capdavanters en transformació digital a 76 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa.
L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica en els ens locals i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals.
Manlleu publica a la seva web les dades sobre l’ús de la tramitació electrònica per part de la ciutadania, empreses i entitats https://www.manlleu.cat/oac/dades-oac.htm En aquest apartat es pot consultar tota la informació sobre l’ús dels serveis electrònics i els tràmits realitzats amb l’Ajuntament de Manlleu durant el 2020, inclòs el període de confinament total decretat arran de la COVID-19.
A causa de l’actual situació de pandèmia, l’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2020 es va celebrar seguint el format híbrid. Van assistir a l’acte presencial celebrat a la Casa Golferichs, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró, el president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras i el director de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Jaume Magre. També va participar de l’acte la directora de l’AOC, Marga Bonmatí, que va exposar en què consisteix la metodologia que es fa servir per puntuar els ens. Els ens guardonats han participat a l’acte de manera virtual a través de videoconferència.