INICI / TEMES / Informació / Notícies

Les propostes s’emmarquen en diferents àmbits temàtics com ara la mobilitat, la via pública i infraestructures i recursos diversos, i han estat presentades per ciutadania, entitats i comerços de Manlleu.

La ciutadania de Manlleu, diferents entitats i comerços han tancat aquesta primera gran fase del procés de participació dels pressupostos participatius assolint la xifra de presentació de fins a 90 propostes de projectes. Aquestes propostes s’emmarquen en diferents àmbits temàtics com ara la mobilitat, la via pública i infraestructures i recursos diversos, àmbits que acumulen la major part de l’interès de la ciutadania. També s’han presentat propostes, per exemple, en relació als equipaments públics de Manlleu. La millora de la il·luminació, la instal·lació d’una font per persones i gossos al Prat del Rocòdrom o la introducció d’una alternativa a les boles de formigó per impedir els aparcaments de vehicles han estat de les més repetides.

Aquest exercici de participació ciutadana ha servit per fer una primera detecció de necessitats que mostra les demandes i neguits de la ciutadania, i alhora permet verificar la motivació participativa d’aquesta i dels seus diferents col·lectius. De fet, durant el mes d’abril s’han obert dues vies per a la presentació de propostes, la presencial i la telemàtica, rebent 37 i 53 propostes respectivament, i han estat tant veïns i veïnes de Manlleu com comerços i entitats qui les ha presentat: L’ASVAT, l’Associació de Comerciants, la Colla Gegantera i Grallera o l’AMPA de la Salle també han entrat les seves propostes i tant a les entitats com a la ciutadania els volem agrair públicament la seva participació.

Acabada la fase de generació de propostes, ara s’obre un període en que els tècnics municipals dels diferents àmbits valoraran cadascuna d’elles, validaran si s’ajusten als criteris del procés i en faran la corresponent valoració econòmica. Aquest procés s’allargarà durant tot el mes de maig i si cal des de l’ajuntament es contactarà amb els proposants per acabar d’acotar i acordar la descripció dels diferents projectes.

La plataforma de participació participa.manlleu.cat seguirà sent l’espai en línia de referència, no només per a la interlocució dels proposants amb la ciutadania, sinó també per donar a conèixer les diferents propostes presentades i tota la informació sobre el procés.

Dels projectes sortints, els ja validats, valorats econòmicament i acordats amb cadascun dels proposants, en sortirà un llistat que serà sotmès a priorització per part de la ciutadania en un taller que se celebrarà el proper 2 de juny a Can Puget. Tot seguit, els projectes finalistes que seleccioni la ciutadania seran votats en les setmanes que aniran de finals de maig a mitjans de juliol.

Recordem que l’import destinat a aquest pressupost participatiu pel barri de Dalt i Baix Vila és de 40.000 euros.

210504  taller_participació_dalt_baix_vila.jpg

Comparteix