INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’ajuntament ha reservat una partida de 40.000€ perquè la ciutadania, les entitats, els comerços o les empreses presentin propostes de millora i transformació pels barris de Baix i Dalt Vila.

L’any passat l’Ajuntament de Manlleu va iniciar els pressupostos participatius per barris i es va decidir que cada any es treballaria amb un barri diferent de la ciutat per tal de que siguin els veïns i veïnes qui decideixin les accions prioritàries al seu barri. L’any 2020 va ser el barri de Vista Alegre i enguany seran els barris de Baix i Dalt Vila.

L’ajuntament, amb aquesta aposta clara de fer partícip de les decisions polítiques al municipi als manlleuencs i les manlleuenques, donarà continuïtat a aquest projecte a partir d’aquest mateix mes de març, i  ho farà, aquest cop, dotant d’una partida de fins a 40.000€ perquè ciutadans a títol individual, entitats, comerços o demés empreses ubicades a Manlleu puguin presentar propostes de millora i transformació als barris de Baix i Dalt Vila.

Si bé el procés tindrà la plataforma Decidim i la web https://participa.manlleu.cat/  novament, com l’espai de referència informatiu i de participació, l’execució del projecte combinarà tant les vies telemàtiques com les presencials en totes les seves fases. Una de les novetats centrals, a banda de l’augment considerable de la partida destinada al procés participatiu que ha passat de 16.000 a 40.000 euros, és que en la fase de generació de propostes hi podrà participar tota persona empadronada a Manlleu, amb independència de la seva edat.

Els pressupostos participatius tindran el punt de partida en la sessió informativa que se celebrarà el 12 d’abril a les 19h als Jardins de Can Puget. En aquesta, es presentaran les diferents fases i detalls del procés i s’aclariran els dubtes que les persones assistents vulguin traslladar. En acabat, se celebrarà un taller de generació de propostes, les quals seran registrades a posteriori. Durant un mes, la ciutadania podrà presentar propostes, i aquestes seran validades en fases posteriors pels serveis tècnics municipals en funció d’una sèrie de criteris i condicionants. Un cop validades totes elles, es portarà a terme una campanya de comunicació per difondre-les, i finalment seran votades per la ciutadania del 22 de juny al 16 de juliol. Una sessió pública de retorn i de proclamació de resultats el 20 de juliol posarà punt final al procés.

L’Ajuntament ha habilitat una sèrie d’activitats que intensificaran la difusió i la crida a la participació especialment en determinats col·lectius com ara infants i adolescents, botiguers, entitats,...i a més, constituirà una comissió de garanties oberta a la participació de la ciutadania per tothom qui s’hi vulgui implicar més tot vetllant per la bona marxa del procés.

D’aquesta manera, l’ajuntament anima a tot manlleuenc i manlleuenca a participar del procés en les seves diferents fases i a implicar-se al màxim per millorar i transformar la ciutat. Tota la informació del procés es podrà anar seguint, de manera permanent i com avançàvem anteriorment, a https://participa.manlleu.cat/  a les xarxes socials, i a partir de tota la sèrie d’elements de difusió offline que es trobaran en comerços i carrers de la ciutat.

imatge_xs1.jpg

Imatges relacionades

  • imatge_xs1.jpg

Comparteix