INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’Ajuntament de Manlleu aportarà 15.000 € a la Fundació per fomentar la formació i la promoció de la inserció laboral dels col·lectius socioeconòmicament vulnerables.

El passat mes d’octubre es va efectuar l’acord de la Junta del Govern Local per aprovar el conveni entre l’Ajuntament de Manlleu i la Fundació Impulsa, amb l’objectiu de fomentar l’accessibilitat d’alumnes amb situació de vulnerabilitat social als cicles de formació professional (FP), per oferir-los noves oportunitats professionals.

La Fundació Impulsa és una entitat sense ànim de lucre que promou l’accessibilitat d’alumnes amb aptituds però amb situació de vulnerabilitat social als cicles de FP, acompanyant-los de manera transversal per obrir-los noves oportunitats professionals. La FP és una via que garanteix altes possibilitats d’ocupació per als qui la cursen i amb poques possibilitats d’ajuts i subvencions.

Els joves Impulsa realitzen itineraris de formació professional que afavoreixen la seva inserció laboral, evitant que la situació econòmica i social sigui una barrera. Per tot això, l’Ajuntament de Manlleu i la Fundació Impulsa tenen interessos concurrents en l’àmbit de la formació i la promoció de la inserció laboral dels col·lectius socioeconòmicament vulnerables, i s’ha formalitzat aquest conveni de col·laboració entres les dues entitats. El conveni de col·laboració estableix que l’Ajuntament de Manlleu aportarà 15.000 € a la Fundació Impulsa per a la realització de les seves tasques. Es preveu que el conveni tingui vigència fins el 30 de juny del 2021, prorrogable a un curs escolar més i que els i les joves beneficiàries siguin estudiants de Manlleu interessats en cursar tan graus mitjans com superiors.

Des de l’Ajuntament de Manlleu s’està duent a terme un procés d’integració en les seves polítiques locals dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Un dels objectius amb el que s’està treballant és el número 4, que pretén garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, així com promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida i per tothom. En aquest sentit, l’Ajuntament de Manlleu té la voluntat de cooperar i donar suport a les entitats i associacions que treballen amb col·lectius socioeconòmicament vulnerables, per tal de poder oferir serveis i actuacions complementàries que ajudin en el seu procés de inserció laboral.

201113 joves-unsplash.jpg

Imatges relacionades

  • 201113 joves-unsplash.jpg

Comparteix