INICI / TEMES / Informació / Notícies

Els motius de les detencions són majoritàriament delictes de violació de domicili i robatoris. La Policia Local vol agrair públicament la col·laboració ciutadana de veïns i veïnes que amb els seus avisos i informacions faciliten aquestes detencions.

El 14 d’octubre passades les 3 de la matinada una patrulla de paisà localitza una persona caminant pel carrer Doctor Oliveras sense mascareta. S’atura a l’individu, se l’identifica i escorcolla trobant-li més de 50 gr de suposadament cocaïna. Es deté a l’individu per possessió de substàncies, delicte contra la salut pública. El detingut es trasllada a Vic al CAP Osona Vic Nord.


El 16 d’octubre a les 9 del vespre es reben vàries trucades informant que tres individus estan intentant entrar en una casa de l’Avinguda Garrotxa, estan donant cops a la porta i la última trucada informa de que ja son dins l’habitatge. Quan la patrulla arriba al lloc les persones estan dins l’immoble amb la porta tancada. Arriba al lloc el propietari de l’habitatge que obre la porta amb la seva clau. S’entra a l’immoble i es detenen les tres persones que hi ha dins, una mare i el fill, tots dos majors d’edat i una noia menor d’edat de Campdevànol. Se’ls deté per violació de domicili i robatori.


El dia 17 d’octubre passades les 12 de la nit es rep trucada d’una veïna del carrer Cavalleria avisant que ha sentit soroll de trencadissa de vidres i al sortir al carrer ha observat que hi havia el vidre trencat d’un establiment comercial ubicat al mateix carrer. La veïna veu un individu davant la porta i un altre que surt de dins. La patrulla es dirigeix a la zona i la veïna fa una descripció de com anaven vestits els individus, es fan batudes per l’entorn però sense resultat positiu. La propietat de l’establiment comenta als agents que tenen càmeres i que demanaran a la companyia de l’alarma de recuperar-les. El 21 d’octubre la propietat de l’establiment comercial facilita les imatges a la Policia Local de Manlleu qui identificat l’individu. La patrulla juntament amb Mossos d’Esquadra es dirigeix al domicili de la persona identificada qui es localitza al carrer on és detingut per un delicte de robatori amb força.


El dia 18 d’octubre a quarts de 2 del migdia es rep trucada d’un veí del carrer del Pont informant que hi ha gent a casa seva. La patrulla es dirigeix al lloc i identifiquen dues persones a l’interior del domicili. S’identifiquen les dues persones i es detenen acusades d’un delicte d’entrada a una vivenda aliena i de robatori amb força, fet que es desprèn de la declaració de la víctima que ha denunciat els fets.


El dia 25 d’octubre a quarts de 12 del migdia es reben trucades de més d’un veí i veïna dels carrers Donya Blanca i Núria alertant que ha començat a sonar una alarma d’un habitatge del carrer Donya Blanca i que hi ha una persona que ha sortit del jardí d’aquesta casa i ha marxat corrents cap als camps de blat que hi ha al final del carrer. Els veïns fan una descripció acurada de la persona que han vist marxar corrents i de com anava vestida. La patrulla intenta donar la volta als camps i gràcies, de nou, a la col·laboració ciutadana s’aconsegueix atrapar a l’individu a l’avinguda Pirineus. Es trasllada la persona detinguda al CAP per a fer-li el reconeixement mèdic però allà l’individu surt corrent, salta per un marge d’uns 2 metres i cau donant-se un cop al cap i vàries erosions a cames i braços. Els agents l’aturen de nou i l’individu es nega a ser visitat per un metge. La Policia Local de Manlleu finalment fa entrega del detingut als Mossos d’Esquadra acusat d’un delicte de temptativa de robatori amb força interior de domicili.


A partir de l’1 d’octubre de 2020 ha entrat en vigor un acord operatiu entre Mossos d’Esquadra i Policia Local de Manlleu en la gestió de detinguts. La manca d’un espai adequat per la custòdia de detinguts a les dependències de la Policia Local de Manlleu fa necessari establir aquest acord que preveu el trasllat a Vic de les persones detingudes.
Aquesta col·laboració entre els dos cossos facilita i agilitza els tràmits administratius de les detencions permetent així que la Policia Local de Manlleu pugui retornar als carrers de forma més ràpida.
En el cas de les 8 detencions citades en aquesta nota, la custòdia dels detinguts i detingudes ja ha anat a càrrec de Mossos d’Esquadra.

201029 cotxe_policia.JPG

Imatges relacionades

  • 201029 cotxe_policia.JPG

Comparteix