Els tallers, que es realitzaran entre octubre i desembre, pretenen pensar conjuntament entre els veïns i veïnes de Manlleu petites accions que poden adoptar al seu dia a dia per promoure el bon veïnatge, contribuir a construir un futur millor i millorar la vida de les persones.

Des de l’Ajuntament de Manlleu s’està treballant per integrar les polítiques locals als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb l’objectiu de contribuir a un futur més sostenible, just i segur.

S’està treballant amb temes d’eficiència energètica, de malbaratament alimentari, d’oportunitats de formació, de reducció de residus, de foment de la mobilitat sostenible i activa, de reducció de les desigualtats i d’autonomia digital entre d’altres.

És evident que totes aquestes accions tenen un efecte més que directe en la ciutadania del municipi i és fonamental que aquesta estigui del tot informada i implicada. És per això, que des de l’Ajuntament s’oferiran als veïns i veïnes del municipi una sèrie de tallers per tractar els ODS i el Bon Veïnatge. L’objectiu és conèixer què són els ODS, de quina manera ens afecten i com els podem “aterrar” a la realitat del nostre dia a dia a Manlleu. Es pretén pensar conjuntament entre els veïns i veïnes petites accions que poden adoptar al seu dia a dia per promoure el bon veïnatge, contribuir a construir un futur millor i millorar la vida de les persones. En resum, viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes.

A causa de la situació de crisi sanitària que estem vivint per la COVID-19, els tallers seran virtuals, amb una durada de 2 hores. Els tallers es realitzaran entre octubre i desembre del 2020 i estan parcialment subvencionats per la Diputació de Barcelona. Aquests tallers es treballen i es portaran a terme conjuntament amb la cooperativa Edificis Positius, entitat que ajuda a crear comunitats integrades per persones que vulguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes al seu edifici, transformant la seva vida quotidiana cap a un model més sostenible, solidari i integrador.

Si voleu participar als tallers podeu enviar un mail a Agenda2030Manlleu@manlleu.cat

201019 edificia_positius.png

Imatges relacionades

  • 201019 edificia_positius.png

Vídeos adjunts

  • maxresdefault.jpg

Comparteix