Si es rep un paquet de llavors no sol·licitat, cal comunicar-ho a la Policia Local o als Serveis Territorials del DARP i portar-los-el.

El brushing és un nou frau del comerç online que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització en línia per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venda. Segons un comunicat del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya mitjançant aquesta tècnica poden enviar-se paquets de llavors forànies, que suposen els següents perills pel territori:

  1. Possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels ecosistemes.
  2. Entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels cultius.

D'acord amb les instruccions rebudes, s'aconsella a la ciutadania que en cas de rebre un paquet de llavors no sol·licitat:

  • Ho comuniqui a la Policia Local (93 850 79 11) o als Serveis Territorials del DARP (93 882 87 90).
  • Porti el paquet a les esmentades dependències.

En tots els casos cal evitar sembrar les llavors i/o llençar-les amb les deixalles, coses que contribuirien a la dispersió d'aquestes espècies.

Gràcies per la vostra col·laboració. El medi ambient és cosa de tothom!

Imatges relacionades

  • brushing.jpg

Documentació adjunta

Comparteix