Manlleu, a l’igual que tota la comarca d’Osona, té un risc de rebrot de COVID19 alt. Per aquest motiu la Policia Local ha intensificat la vigilància al carrer per detectar sobretot les infraccions relacionades amb l’ús de la mascareta, el compliment de la distància mínima, la prohibició de trobades de més de 10 persones i el consum d’alcohol a la via pública.

La Policia Local ha intensificat la vigilància, sobretot en espais on el risc d’interacció social és més alt, mercats ambulants, terrasses i parcs públics. Durant les últimes setmanes s’havien fet tasques de prevenció i d’advertiment a les persones que no complien alguna de les mesures establertes per llei. Degut a l’alt risc de rebrot en el que es troba la comarca d’Osona, la Policia Local intensificarà la vigilància i procedirà a sancionar a les persones que no portin la mascareta posada. En aquest tipus d'infraccions la sanció és de 100 euros.

El passat cap de setmana la Policia Local de Manlleu va aixecar 14 actes per no fer ús de la mascareta i 14 actes per consumir begudes alcohòliques en grup a la via pública. Les sancions per aquest tipus d’infracció van dels 500 als 3.000€.

Des de l’Ajuntament de Manlleu volem recordar a la ciutadania l'obligatorietat de portar la mascareta posada en qualsevol espai públic i a partir dels 6 anys, encara que es pugui garantir la distància entre persones. En aquest sentit, també s'insisteix en portar-la posada correctament, que protegeixi nas i boca.

Recordem que són també infraccions a la llei 30/2020 de 4 d’agost:

  • L’incompliment de l'horari d'obertura i tancament d'establiments i activitats establert per les autoritats competents.
  • L'incompliment de les limitacions de concentració de persones en reunions i o trobades tant en l'àmbit privat com el públic, actualment el nombre màxim és de 10 persones.
  • L'incompliment de la distància física interpersonal de seguretat (1,5 metres), en llocs públics o privats, oberts o tancats. 
  • El consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts al públic que no disposin de la corresponent llicència d'activitat.

logo ajmanlleu.jpg

Comparteix