INICI / TEMES / Informació / Notícies

El passat any 2019 s’han fet 512 nous carnets d’usuaris i prop de 13.000 persones han utilitzat el servei de préstec.

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA torna a augmentar les visites i els documents prestats durant el 2019. Des de la inauguració del nou equipament a l’octubre de 2016 els usos no paren de créixer esdevenint així un dels equipaments municipals més utilitzats de la ciutat.

Aquest any passat s’ha superat la xifra de 65.000 visitants i s’han arribat a fer 37.125 préstecs de documents. La Biblioteca integra també en el mateix edifici els serveis de Feinateca de l’OPE i alguns cursos i activitats de l’Oficina de Català de Manlleu, fet que porta a unir usos de lleure i formació en un mateix espai.

Durant 2019 s’han fet 512 nous carnets d’usuaris, i prop de 13.000 persones han utilitzat el servei de préstec. Enguany s’han registrat augments importants de préstec a la secció de novel·la i novel·la juvenil, llibres de ficció per a infants a partir de 7 anys,  poesia catalana, guies de viatge de països europeus i manuals d’aprenentatge d’anglès. Pel que fa als audiovisuals, augmenta el préstec de pel·lícules cinematogràfiques i sèries de TV, així com dels discos de música rock i pop.

El fons documental de la Biblioteca és de 46.296 documents, amb 93 subscripcions de revistes i diaris: és la segona biblioteca pública amb més fons de la comarca d’Osona. Els documents s’adquireixen gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manlleu: enguany s’han invertit 47.000€ en llibres, diaris, revistes i documents audiovisuals.

Una altra de les xifres que destaquen són les més de 7.000 persones que han participat en alguna de les activitats que s’organitzen: clubs de lectura, presentacions de llibres, conferències, recitals, cursos, Feinateca, etc. Aquest any no s’han organitzat tantes sessions d’activitats com l’any anterior però en canvi han estat més concorregudes: és un símptoma de la bona acollida de les programacions que es planifiquen i de l’interès que desperten. Cal destacar l’ampliació dels clubs de lectura d’aquest 2019, que han passat de 3 a 5, donant més opció a persones diferents a participar en aquesta activitat literària. La cultura passa per la Biblioteca.

Un altre dels serveis més utilitzats és el de connexió a Internet: sigui a través de sistema Internet i +, com via WIFI, gairebé 14.000 persones han aprofitat aquest recurs per fer consultes, treballs i altres usos més lúdics.

La Biblioteca és activa també a les xarxes socials tenint en aquests moments 1362 seguidors a Instagram, 685 a Facebook, i 868 a Twitter.

A partir del dia 2 de març de 2020 la Biblioteca modificarà el seu horari quedant fixat d’aquesta  manera:

Matins: dimarts, divendres i dissabtes, de 10 a 13.30h.

Tardes: de dilluns a divendres, de 15.30h a 20.00h.

A la nota adjunta en pdf hi trobareu un quadre de dades de 2019 i comparativa amb 2018.

Comparteix