INICI / TEMES / Informació / Notícies

S’han col·locat cartells informatius a deu àrees de contenidors on els mobles i trastos vells s’abandonen a diari

Per tal de reduir l’abandonament de mobles i trastos vells als carrers, l’Ajuntament de Manlleu ha decidit augmentar la vigilància policial a tota la ciutat i per això s’han col·locat cartells informatius a deu àrees de contenidors on els abandonaments són diaris (vegeu fotografia adjunta). Aquesta actuació s’acompanyarà d’una campanya de sensibilització ambiental que es presentarà en unes setmanes i que inclourà accions adreçades a diversos col·lectius. Amb aquestes actuacions es pretén millorar la imatge de la ciutat, evitar les queixes ciutadanes i garantir que tots els mobles i trastos vells arribin a la deixalleria municipal.

L’Ajuntament ofereix dues vies gratuïtes pels mobles i trastos vells:

  1. Portar-los cadascú a la deixalleria municipal. La deixalleria està situada al carrer Eduard Rifà, 74-76 i és oberta els dimarts, dijous i divendres de 10 a 13h i de 16 a 19h i també els dissabtes de 9 a 14h.
  2. Sol·licitar el servei de recollida a domicili (93 850 75 23).

En els darrers anys a Manlleu han augmentat molt els abandonaments de mobles i trastos vells, de forma que si l’any 2016 se’n van recollir 3.242 pels carrers de la ciutat, aquest darrer any la xifra ha superat els 5.000 (5.062).

L’abandonament de mobles i trastos vells és una conducta prohibida per l’ordenança de civisme i convivència ciutadana i en funció del volum i la naturalesa dels residus abocats la sanció pot arribar als 3.000,00 Euros.

Us recordem doncs que o amb vehicle propi o mitjançant el servei de recollida gratuíta a domicili tots els mobles i trastos vells s'han de fer arribar a la deixalleria municipal.

Gràcies per la col·laboració. El medi ambient és cosa de tots!

 

Comparteix