INICI / TEMES / Informació / Notícies

El proper dijous, 23 de gener, a les 19h, a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, Paquita García Caballero, poetessa malaguenya, oferirà un recital poètic del seu llibre “Sentimientos”. La introducció de l’acte anirà a càrrec de Pepa Anía

El dia 4 de gener es commemora el Dia Mundial del Braille. Aquest sistema d’escriptura i lectura tàctil inventat per Louis Braille el 1824, ha permès a milions de persones cegues poder accedir a la lectura, a la informació, i a la cultura, i sobretot ha facilitat la seva integració a la societat.

En el marc de la commemoració d’aquest dia, Paquita García Caballero, poeta nascuda a Villanueva de Algaidas, Málaga, oferirà un recital a Manlleu. Ha treballat durant 40 anys al Servei Bibliogràfic de l’ONCE a Barcelona i va publicat el seu primer llibre de poesia, Sentimientos, l’any 2018, editat per Access Friendly. Es tracta d’un llibre imprès en tinta i Braille, esdevenint així una edició inclusiva que es pot llegir amb els ulls i amb els dits.

 La seva poesia és espontània i sense artificis. Escriure és per ella una necessitat vital, com menjar. Persona somiadora, vital i lluitadora a parts iguals. Escriu versos com a forma d’alliberament, d’inspiració, de súplica. No vol que aquests versos quedin reclosos als pensaments interiors i necessita alliberar-los. Diu: “Nací ciega, / pero tardé en darme cuenta”. És una dona amb gran capacitat de comunicació que ens acostarà a la seva poesia, al seu món interior. 

Aquest llibre, Sentimientos, compta amb participació manlleuenca: el pròleg és de Francesc Ligorred i l’edició és a càrrec d’Access Friendly, un projecte coordinat per Pepa Anía, especialista en accessibilitat i inclusió. La mateixa Anía ens introduirà l’acte, i farà una explicació sobre el sistema Braille i les diverses formes d’incorporar-lo a la vida quotidiana de la societat.

La Biblioteca vol col·laborar en la difusió d’aquests sistemes de comunicació inclusiva fent foment de les diverses formes de lectura que tenim a l’abast.

Comparteix