La iniciativa WIFI4EU és un mecanisme d'ajuda de la Unió Europea a la prestació d'accés gratuït a xarxes Wi-Fi en espais públics interiors o exteriors.
L’Ajuntament de Manlleu va participar a la primera convocatòria WIFI4EU, obtenint una subvenció per instal·lar Wi-Fi al Museu del Ter.

Des de mitjans de desembre el Museu del Ter i els seus voltants disposen d’accés gratuït a la xarxa Wi-Fi gràcies a la iniciativa de la Unió Europea “WIFI4EU”.  L’Ajuntament de Manlleu va presentar-se a la convocatòria que la Unió Europea va obrir l’any 2018 per participar en el projecte, aconseguint un dels bons de 15.000€ per fer la instal·lació de la xarxa Wi-Fi al Museu.

 

La iniciativa WIFI4EU és un mecanisme d'ajuda a la prestació d'accés gratuït a xarxes Wi-Fi en espais públics interiors o exteriors, com ara, locals d'administracions públiques, centres educatius, biblioteques, centres de salut, museus, places i parcs públics). Té com a objectiu vincular més estretament les comunitats amb el Mercat Únic Digital (Single Digital Market), donar accés als usuaris a la societat del “Gigabit”, millorar l'alfabetització digital i complementar els serveis públics prestats en aquests espais.

 

SINTELEC INFORMATICA, S.L. ha estat l’empresa instal·ladora dels punts d’accés a la xarxa que donen el servei a l’interior i a l’exterior del Museu amb una baixada mínima de descarrega de 30 Mbps, un dels requisits marcats per la Unió Europea sobre la qualitat del servei.

 

Des d’ara, doncs, els visitants al Museu del Ter i els espais com l’embarcador i la part del passeig del Ter davant el Museu disposaran de servei gratuït de Wi-Fi. A banda de la prestació d’un nou servei públic el Wi-Fi obre noves oportunitats de futur al museu, que ja està treballant per fer de la visita una experiència més interactiva.

 

Comparteix